DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Söz Verilen Eşya Yardımının Akıbeti Ne Oldu?

Söz Verilen Eşya Yardımının Akıbeti Ne Oldu?

ABONE OL
23 Kasım 2023 11:53
Söz Verilen Eşya Yardımının Akıbeti Ne Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan deprem felaketinin yaraları hala sarılmadı. Bir yandan maddi zorluklar yaşayan halk bulduğu her işe koşarken, evlerine giremedikleri için yağmalanan eşyalarının yardım parasını tekrar gündeme taşıdı.

VATANDAŞLAR ÇARASİZCE GÖZYAŞI DÖKEREK VALİYE SESLENDİ

Vatandaşlar; “Bize söz verilen eşya yardım parası ne oldu? Unutuldu mu? Kimse konuşup dile getirmiyor. O süre içerisinde evlerimize girmemiz yasaktı eşyalarımızı alamadan enkazlar kaldırıldı. Zaten enkaz kaldırmayı beklemeyen hırsızlar bunu fırsat bilerek enkaz altındaki kırık dökükte olsa kullanılacak eşyalarımızı çaldı. Her türlü sıfırdayız. Sayın valimiz bunun için bir çalışma yapamaz mısınız? Size güveniyoruz sesimizi duyun” dediler.

DÖNEMİN BAKANI SOYLU BİZZAT AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Deprem ardından evleri yıkık olan ve ağır, orta hasarlı olan vatandaşlara yetkili kurumlar tarafından eşya yardımı yapılacağı sözü verildi. Dönemin iç işleri bakanı Süleyman Soylu, eşya yardımıyla ilgili 21 Şubat’ta Hatay’a gerçekleştirdiği ziyarette basına da yansıyan, açıklamasında “Daha önceki uygularımızda olduğu gibi hem AFAD hem de Aile Bakanlığımız eşya yardımını yapacaktır. Hazırlıkları tamamladık 2-3 gün içerisinde depremzede vatandaşlarımıza ne kadar eşya yardımı yapılacağını açıklayacağız.” demişti.

AFAD MİKTARI BELİRLEMİŞ LİSTELER HAZIRLANACAK DEMİŞTİ

AFAD Hatay İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “İl Defterdarlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu evi ağır hasar alan kişilerin eşya parası miktarları belirlenmiştir. Çalışmalar son bulmuş, listeler hazırlanıp AFAD İL Müdürlüğü’ne gönderilecektir. Yardım paraları Ağustos ayı içinde hesaplara yatırılacaktır” ifadelerine yer verilmişti. Açıklamada 2+1 evlere 52 bin ila 61 bin lira, 3+1 evlere 76 bin 500 ila 82 bin lira arasında eşya yardımı ödeneceği belirtilmişti.

9 AY GEÇTİ HALA BEKLİYORUZ Vatandaşlar bütün bu olup bitene tepki göstererek, umursanmadıklarını devlerın desteğini beklediklerini ifade ediyor. maddi zorluklar yaşadıklarını ve gerçekten ne yapacaklarını bilemeyen vatandaşlar, “Kış soğukları kapıda, Ağustos ayı içerisinde ödeneceği belirtilen eşya yardım paraları hala yatırılmadı. Hiç kimsenin de dile getirdiği yok. Verilen ve yerine getirilmeyen sözler depremzede vatandaşları bir kez daha mağdur etti. Anlaşılmak istiyoruz. Çoluk çocuğumuz var. Gerçekten paramız malımız mülkümüz yok. Olsa ev yapar iş kurar hayatımıza devam ederdik. Bu şekilde 9 ay geçmesine rağmen hala devletimizin bizi duymasını bekliyoruz. Lütfen vali bey bir açıklama yapsın. Devlet bizi bıraktı mı? Toplanan yardım paraları ne oldu? Bu Hatay’a özgü bir tutum mu? Lütfen eşya alacak ev yapacak halimiz mi var bizim.” Diyerek gözyaşı döktüler. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.