DOLAR 32,2227 0.05%
EURO 35,1351 0.12%
ALTIN 2.502,170,09
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaraların Sarılması İçin Acil Çalışmalar Şart

Yaraların Sarılması İçin Acil Çalışmalar Şart

ABONE OL
15 Temmuz 2023 14:03
Yaraların Sarılması İçin Acil Çalışmalar Şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, depremden en çok etkilenen ilimizde yaraların daha hızlı sarılması için Cumhurbaşkanlığı nezdinde “HATAY MASASI” kurulmasını istedi.

Güzelmansur’un açıklamaları şöyle: “Kadim şehrimiz, hoşgörü kentimiz #Hatay’da deprem öncesinde kitlesel Suriye göçüyle nüfusumuz altüst edilmişti. Deprem ile birlikte 23 bin canımızı, nüfusumuzu kaybettik, bini aşkın nüfusumuz hâlâ kayıp. 500 binden fazla insanımız yani nüfusumuzun üçte 1’ini göç verdik. Tersine göçle Hatay’ın öz nüfusunu yurduna döndürmek için ilimizde su krizinin, barınma krizinin, hijyen krizinin, istihdam krizinin, geçim krizinin bir an önce çözülmesi gereklidir. Bunun için Cumhurbaşkanlığı Hatay masası kurulmalı, kurumlar yaralarımızı el birliğiyle sarmalı, Hatay’ın öz insanına sahip çıkılmalı.”

Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bir başka konu olarak Hatay’da yaşanan kamulaştırma sıkıntılarıyla ilgili de TOKİ genel başkanı ile görüşmesini şöyle paylaştı; “Dün sabah TOKİ Başkanı Sn. Ömer Bulut’u ziyaret ederek, özellikle Antakya’da Dikmece, Karaali, Alazi, Gülderen Mahalleleri ile Defne’de Koçören ve Orhanlı Mahallerinde vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti dile getirdim. Hemşehrilerimin geçim kaynağı olan ekili arazileri, zeytinlikleri ellerinden alınıyor. Bu mağduriyetlerin göz önüne alınarak TOKİ’nin çalışma yapmasını istedim. Umarım sonuç alırız.” Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP