DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2074041-1,31%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yayladağı Projelerle İvme Kazanıyor

Yayladağı Projelerle İvme Kazanıyor

ABONE OL
24 Eylül 2022 10:31
Yayladağı Projelerle İvme Kazanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen SS Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nin açılışı yapıldı.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Yayladağı Belediyesi, kadın istihdamını ve üretimi desteklemeye yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Bölgedeki kadınların emeklerinin değerlendirilmesi, yöresel ürünlerin katma değer uygulanarak Türkiye ve dünyaya ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen SS Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nin açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı.

Açılış törenine AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Milletvekilleri, STK temsilcileri, parti üyeleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAYLADAĞI’NA KATMA DEĞER

Göreve geldiği günden bu yana yapılan projelere dikkat çeken Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın: “Yayladağı Belediyesi olarak göreve geldikten sonra kadın kooperatifimizi kurma girişiminde bulunduk. Faaliyete geçirdiğimiz alanımızda 450 m2 alana dikiş, mozaik ve taş atölyesi, kafe, kreş de bulunuyor. Yayladağı kadınlarımız için bu kadarı tabi ki yetmez. Yayladağı yöresel ürünlerde, özellikle çilekte son 5 yılda kendi adını dünyaya duyurdu. Kadınlarımız gerçekten maharetli, sizlerin huzurunda onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yayladağı Belediyesi olarak da çilek işleme tesisimizi kurmuş bulunduk. Yayladağı’mızın adını sizler sayesinde ilerletiyoruz. Türkiye’nin tek çilek işleme projesi TKDK tarafından onaylandı. Yaklaşık olarak 6 milyon lira bütçesi var. Kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ESER BIRAKACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: “Biz çalışacağız, gayret edeceğiz ve eser bırakacağız. Açılışını yaptığımız Kadın Kooperatifinindi hayırlara vesile olmasını bereketli kazançlara dönüşmesini niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Özhaseki ve beraberindekiler kooperatifi gezerek Başkan Damla Yalçın’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bu proje ile çilek pestili ve reçeli, tuzlu yoğurt, meyve ve sebze kurusu gibi gıda ürünlerinin yanı sıra süs eşyaları, mozaik kaplama gibi birçok çeşit ürünün satışıyla ilçedeki ev kadınlarına istihdam sağlanması amaçlanıyor.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.