DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20672551,60%
Hatay
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yayladağı Sağlam Ellerde

Yayladağı Sağlam Ellerde

ABONE OL
13 Mart 2024 12:38
Yayladağı Sağlam Ellerde
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Yayladağı Belediye Başkan Adayı Ahmet Sağlam Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek projelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

İlçenin Kalkınma Hamlesini 1 Nisan’da Başlatacaklarını aktaran Sağlam: “1 Nisan itibariyle Kalkınma hamlesini Yayladağı’nın kalbi merkez ve mahallelerimizde başlatarak hizmetlerimizi 47 mahalleye yayacağız. Birlikte yönetim ilkesiyle ilçemizi ileriye taşımaya ant içtik. Hatay’ın bazı ilçeleri hızla gelişirken bizim güzide ilçemiz diğer tüm ilçelerden geride kalmıştır. Sınır bekçisi olan ilçemizin en güzel şekilde hizmet alacağını ve ayrım yapmadan gece gündüz çalışacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

YAYLADAĞINI AYAĞA KALDIRACAK PROJELERİMİZ

Yayladağı ilçesinin eksiklerinden yola çıkarak gerçekleştirilen 17 projeyi basın mensuplarıyla paylaşan Sağlam projelerini şu şekilde sıraladı;

Tarihi Çarşı Projesi

İlçemizin doğasına ve kültürüne uygun çarşı içindeki esnaflarımıza ait işyerlerinin yeniden düzenlenmesini içeren tarihi çarşı projesini gerçekleştireceğiz.

Sosyal Tesisler

Belediyemiz bünyemizde yer alacak olan sosyal tesisleri tüm halkımızın kullanımına açarak yurttaşlarımızın aileleri ile keyifli vakit geçirecekleri ortamlar oluşturacağız. İlçemize yeni mesire alanları kazandıracağız. Orman içi yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturacağız. Doğa sporları için tesisleri kurarak ilçemizi cazibe merkezine dönüştüreceğiz. İlçemizde bulunan baraj ve göletlerin kirli ve uygunsuz görüntülerin giderilmesi ve modern çevre düzenlemelerinin yapılması planlanmaktadır. İlçemize gelen misafirlerin daha nezih ortamda ağırlanması amacıyla doğaya dost konaklama tesisi oluşturacağız

Spor Alanları

Gençlerimiz için büyük mahallelerimizde spor ve rekreasyon alanları oluşturarak fiziksel ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaç ediniyoruz. Sauna ve Hamam içeren merkezi spor kompleksi oluşturacağız. Her mahallemizde güvenli çocuk oyun alanları oluşturacağız. Aba güreşlerinde şampiyonlar çıkaran serhat ilçemiz Yayladağı, ata mirasımız olan Aba güreşinin asırlardır devam ettirildiği bir spor merkezidir. Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek olan güreşçilerimiz Belediye Spor Kulübü bünyesinde toplanacak ve gelişimleri profesyonel antrenörler tarafından izlenecektir. Ayrıca Belediye Spor Kulübü bünyesinde çeşitli branşlarda milli sporcu çıkarılması hedeflenmektedir.

Çiftçi Kooperatifleri

Halkımızın ürettikleri ürünlerin pazarlamasına katkıda bulunarak üreticimizi koruyacağız. Markalaşma çalışmalarına önem vererek Yayladağı değerini ön plana çıkaracağız. Kadınlarımıza yönelik çiçek ve bitki yetiştirme kursları açılacak. Kadın girişimcilik kursları vasıtasıyla ekonomik kazanç elde etmeleri ve hibe programlarına ulaşabilmeleri için uzman belediye personelimiz rehberlik edecektir. Belediye hizmet binamızda çiftçi destek ofisi oluşturulacaktır. Kamu işbirliği marifetiyle ziraat mühendislerimiz ekili – dikili arazilerin kontrolünü sağlayacaktır. Yöremizde yetişen envaı çeşit bitkiler göz önüne alınarak organik bal üretimi desteklenecek. Arıcılık yapan vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Markalaşmayı önceleyerek arı üreticilerimizi koruyacak piyasa şartlarında ezilmelerinin önüne geçeceğiz.

Ulaşım

Şehir içi dolmuşlarını tesis ederek vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Köy garajları ve Antakya arası çalışan araçlarımız için modern terminal oluşturarak şoför esnafımızın ve vatandaşlarımızın temiz ve nezih hizmet almasına katkıda bulunacağız. Şehir merkezimizde otopark oluşturularak park problemini kökünden kazıyacağız.

Hayvan Pazarı

İlçemizin en önemli sorunlarından olan hayvan pazarını oluşturarak besicilerimizi destekleyeceğiz. Kurban bayramlarında kurban kesimhanemizde hijyenik ortamda kurbanların kesimi sağlanarak vatandaşımızın sağlıklı ortamda kurban ibadetini yerine getirmelerini sağlayacağız. Sokaklarımızı daha güvenli hale getirmek maksadıyla sahipsiz hayvanlar için Hayvan Barınağı oluşturulacaktır.

Eğitim Önceliğimiz

Bilgi Evimizle, geleceğimizi şansa bırakmayacağız. Merkezimiz; okuma-araştırma salonu, etüt merkezi, kütüphane ve çocuklarımızın gelişimlerini destekleyen zekâ oyun salonumuz aktif bir şekilde hizmet verecek. Çocuklarımız buralarda bilgi ve araştırma ihtiyaçlarını gidererek derslerindeki eksiklikleri tamamlarken; sosyal ve sportif aktivitelerle de Yayladağı Sosyal Gelişim Merkezi ile üreten, düşünen, okuyan, araştıran ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için çalışacağız.

Beyaz Masa

Vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı müdahale edebilmek adına Belediyemiz bünyesinde beyaz masa oluşturulacak. Birimimize yansıyan sorunlar saha ekiplerimize ivedilikle iletilecek soruna anında müdahale edilecek.

Geleceğim Sağlam Ellerde Hesabı

Yayladağı nüfusumuza kayıtlı olacak yeni doğan çocuklarımız için Belediyemiz tarafından ‘’Geleceğim Sağlam Ellerde Hesabı‘’ banka hesabı açılacak ve ilk birikim katkısı belediyemiz tarafından yatırılacak.

Özel Gün Organizasyonları

Vatandaşlarımızın özel günlerinde yapacakları (Mevlit, Düğün vb.) organizasyonlarda aşçı ve garsonluk hizmetleri belediyemiz personeli tarafından karşılanacak.

Başkan Mahallemizde

Başkanımız Ahmet Sağlam tarafından bizzat yürütülecek “Başkan Mahallemizde” projesi ile her hafta Yayladağı’mızın bir mahallesinde icracı personel ile beraber sorunlar yerinde tespit edilecek; mahalle sakinleri buluşacak. İlçenin ihtiyaçları vatandaşlarımızın istekleri ile şekillenerek ve hayat bulacak.

Belediyem Yanımda

Belediyemizin hayata geçireceği “Belediye Benimle” projesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Çiftçilerimizin ihtiyacı olan ziraat mühendisi ve veteriner ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanacak. Tarımsal üretimi destekleyeceğiz çiftçimizin yüzü gülecek. Yaşlı ve dezavantajlı vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Bizleri yetiştiren hayır dualarını aldığımız yaşlılarımızın ve hastalarımızın yaşam kalitelerini arttırmak ve günlük yaşantılarını kolaylaştırmak amacıyla evlerinde temizlik, yeme-içme ve berber gibi bakım ihtiyaçları karşılanacaktır.  Çalışan vatandaşlarımız çocukları için kreş ve gündüz bakım evi oluşturarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın nezih bir ortamda yetişmelerine katkı sağlayacağız.

Hatay’ın Kalbi Yayladağı’nda atacak

Sosyal Tesislerimizde her gün yerel ürünlerimiz ile sunacağımız açık büfe kahvaltı ile ilçemiz gastronomi alanında bölgenin cazibe merkezi olacak. Kâr marjı gütmeden hizmet aşkıyla vatandaşlarımızı kaliteli ve nezih bir ortamla buluşturacağız.

Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Gençlerimiz başta olmak üzere toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın tiyatro sanatına olan ilgisini arttırmak amacıyla ilçemizde tiyatro çalışmalarımız olacaktır. Tarih, kültür ve turizm açısından önemli bir destinasyon olan ülkemizin çeşitli yörelerine uzman rehberler eşliğinde geziler planlanacaktır.

İSTİHDAM

İlçemize davet edeceğimiz iş dünyasının değerli yöneticileri ve temsilcileri ile birlikte Yayladağı’ndaki yatırım fırsatları ve personel temini hususunda koordineli çalışarak ekonomik gelişmenin önünü açacağız. İlçemizin genç ve dinamik nüfusunun gönül rahatlığı ile çalışabilecekleri iş ortamlarının oluşmasına katkı sağlayacağız. Belediyemiz bünyesinde çalışan personellerimizin özlük hakları konusunda geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız.

ENERJİ ATILIMLARIMIZ

“Su hayattır” felsefesinden yola çıkarak bir damla suyumuzu israf etmeden elimizdeki kaynakların etkili ve verimli kullanımını tesis edeceğiz. İlçemizin yıllardır kanayan yarası olan elektrik kesintileri yurttaşlarımız için büyük sorun olmaktadır. Özellikle kış aylarında sık sık elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi ve yurttaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin son verilmesi için yetkili kurum ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde çalışılacaktır. Belediyemize ait kamusal alanların uygun noktalarına yerleştirilecek güneş panelleri ile sınırsız enerji kaynağı olan güneşten faydalanarak yenilenebilir ve temiz enerji elde etmeyi planlamaktayız.

ŞEFFAFLIK İLKESİ

Görevi devraldığımız ilk günden itibaren şeffaf yönetim anlayışı ile gelir ve giderlerimizi halka açık, anlaşılır ve dürüst şekilde sunulacağının teminatını vermekteyiz. Aylık olarak tüm gelir ve giderlerimiz belediye duyuru panosunda ve belediyemizin web sitesinde düzenli olarak halkımızın bilgisine sunulacaktır. Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.