DOLAR 32,2227 0.05%
EURO 35,1351 0.12%
ALTIN 2.502,170,09
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerinde Ayrıştırma Sorunu Bitmek Bilmedi

Yerinde Ayrıştırma Sorunu Bitmek Bilmedi

ABONE OL
1 Ağustos 2023 11:25
Yerinde Ayrıştırma Sorunu Bitmek Bilmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel firma adına ilimizde yürütülen moloz işlemi sırasında enkaz bölgesinde moloz-demir ayrıştırma işlemindeki ısrar hem kente, hem altyapıya zarar vermeye devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Valiliğin tüm uyarılarına rağmen enkazların üzerinde moloz-demir ayrıştırmasının yapımına devam edildiğine dikkat çekti.

ÇALIŞMALAR ÖZENSİZ YAPILIYOR

Hatay Büyükşehir belediyesinin konuyla ilgili uyarı niteliğindeki açıklaması şöyle: “Yaşadığımız yıkıcı depremlerin ardından moloz-demir ayrıştırma işlemlerinin döküm sahalarında değil de enkaz kaldırılan alanlarda yapılması altyapı hatlarında büyük sorunlara neden olmaktadır. Yapılan uyarılara rağmen moloz-demir ayrıştırma işlemlerinin enkaz alanlarında yapılmaya devam etmesi, gerekli özenin gösterilmemesi hem insan sağlığını olumsuz etkilemekte hem de su şebekelerimize zarar vererek su kayıplarına neden olmaktadır. Yapılan bu özensiz çalışmalar, belediyemiz ile birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarına büyük maddi külfetler doğurmasının yanı sıra depremden dolayı yaşamları oldukça zorlaşan vatandaşlarımızın su, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara erişimlerine engel olmaktadır. Zarar gören içme suyu hatları onarılarak su iletimi sağlanması için büyük bir mücadele yürütülmektedir.

Ayrıca, özensiz çalışmalar sonucu oluşan tahribatlarla ilgili tutanaklar da tutulmaktadır” Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP