Hatay’da etkisini sürdüren aşırı yağışlar, Antakya başta olmak üzere birçok ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Güzelburç Mahallesi’nde bulunan Yeni Sanayi Sitesinde birçok iş yeri su baskınları nedeniyle büyük zarar gördü. Esnaf ise yetkililerden acil müdahale bekliyor.

İş Yerleri Göle Döndü

Antakya ilçesine bağlı Güzelburç Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:14 adresinden gelen görüntüler durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Başta Balakan Group Otomotiv olmak üzere bölgedeki birçok firma, iş yerlerinin adeta göle döndüğünü ifade etti.

Yoğun yağış sonrası biriken suların tahliye edilememesi nedeniyle cadde üzerindeki dükkânlar su altında kaldı. Esnaf, hem maddi kayıp hem de iş gücü kaybı yaşadıklarını belirtiyor.

“Defalarca arıza kaydı bıraktık, aradık. Yönlendireceklerini söylediler ama kimse gelmedi. Her yer bataklık gibi, iş yerlerimiz su içinde.”

Esnaf Yol (2)

HATSU’ya Çağrı: Müdahale Bekleniyor

Bölge esnafı, altyapı ve drenaj sorunlarına dikkat çekerek HATSU (Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi) ile ilgili tüm kurumlara defalarca arıza kaydı oluşturduklarını dile getirdi. Ancak yapılan başvurulara rağmen henüz bir ekip yönlendirilmediğini iddia ediyorlar.

Antakya Oldu An'TOKİ'ya!
Antakya Oldu An'TOKİ'ya!
İçeriği Görüntüle

Yağmur sularının tahliye edilememesi nedeniyle cadde üzerindeki tüm dükkânların mağdur olduğu belirtiliyor.

Esnaf Yol (1)

Yollar Çukurlarla Doldu

Su baskını yalnızca iş yerlerini değil, yolları da kullanılamaz hale getirdi. Bölgede devasa çukurlar oluştuğu, araç geçişlerinin zorlaştığı bildirildi. Sürücüler hem maddi hasar hem de güvenlik riskiyle karşı karşıya.

Esnaf, altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını ve kalıcı önlem alınmasını istiyor.

Muhabir: Hasan Sarp