Uzunbağ’da yaşayan vatandaşlar, çınarın çevresinde yapılacak çevre düzenlemesi, yürüyüş yolu, dinlenme alanı ve küçük bir mesire düzenlemesinin bölgeyi turizm açısından canlandıracağını düşünüyor. Özellikle deprem sonrası yeniden ayağa kalkmaya çalışan Hatay için bu tür doğal değerlerin değerlendirilmesi, hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük önem taşıyor.
Mahalle sakinleri, yıllardır kendi imkânlarıyla korudukları çınarın, yetkililerin desteğiyle “turizmin simgesi” hâline gelebileceğini belirtiyor. Bölge halkına göre bu düzenlemeler yapılırsa Uzunbağ, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olabilir.
“Bir çınar değil, bir yaşam alanı”
Uzunbağlı vatandaşlar, çınarın sadece bir ağaç olmadığını; düğünlerin, sohbetlerin, buluşmaların yıllardır bu ağacın gölgesinde gerçekleştiğini vurguluyor. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken dev çınarın etrafının düzenlenmesi hâlinde, mahallenin turizm gelirlerinde artış sağlanabileceği ifade ediliyor.
Bölge halkı, yetkililere çağrıda bulunarak bu doğal mirasın korunması ve turizme kazandırılmasını istiyor.





