Hatay’da geçtiğimiz günlerde yola beton döken mikserle ilgili ülke gündemine oturan olayın ardından, inşaat sektöründeki denetimsizlik tekrar tartışma konusu oldu. Bu kez Hatay Asi Gazetesi haber merkezine ulaşan görüntülerde, plakasız bir hafriyat kamyonunun trafiğe açık alanda çalıştığı görüldü.

Belediye Başkanı: “Hiç kimse Hatay’dan büyük değildir”

Hafriyat Kamyonu (1)

Bakan Kurum Hatay'da Açıklamalarda Bulunuyor!
Bakan Kurum Hatay'da Açıklamalarda Bulunuyor!
İçeriği Görüntüle

Hatırlanacağı üzere, yola beton döken mikserin ait olduğu firmaya yönelik Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından faaliyet durdurma kararı alınmış, Başkan sert bir üslupla,

“Hiç kimse Hatay’dan büyük değildir”
ifadelerini kullanarak kamuoyunun takdirini kazanmıştı.

Aynı Sorumsuzluk Devam Ediyor Mu?

Yeni gelen görüntüler ise benzer bir sorumsuzluğun devam ettiğini düşündürüyor. Antakya ilçesinde çekildiği belirtilen videoda, plakası olmayan bir hafriyat kamyonunun şantiye sahasında ve trafikte rahatça dolaştığı görülüyor.

Vatandaşlar, sadece bu kamyonun değil, bölgede faaliyet gösteren birçok hafriyat kamyonunun ve Beton Mikserinin yüksek hızla trafikte seyir halinde olduğunu ve bazılarının da plakasız çalıştığını ifade etti.

Hafriyat Kamyonu (3)

Denetim Çağrısı: “Bu Durum Tehlike Arz Ediyor”

Bölge sakinleri, özellikle Antakya merkez ve çevresindeki şantiyelerde, ağır tonajlı araçlara yönelik sıkı denetim yapılması gerektiğini vurguluyor. Plakasız araçların sadece trafik güvenliği açısından değil, hukuki ve çevresel denetimlerin takibi açısından da büyük risk taşıdığı belirtiliyor.

Muhabir: Haber Merkezi