Aradan İki Ay Geçti, Hasar Büyük Ölçüde Yerinde Duruyor
Felaketin üzerinden yaklaşık iki ay geçmesine rağmen mahallede birçok noktada afetin izleri hâlâ dikkat çekiyor. Çöken yollar, hasarlı alanlar ve güvenlik riski oluşturan bölgeler, vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor.
Mahalle sakinleri özellikle çocuklar ve yaşlılar açısından risk oluşturan alanların bir an önce güvenli hale getirilmesini istiyor.
"Bu Görüntüler Hatay'a Yakışmıyor"
Mayıs ayında etkili olan şiddetli sağanağın ardından Bağrıyanık Mahallesi'nde meydana gelen yıkımın izleri aradan geçen yaklaşık iki aya rağmen hâlâ silinmedi. Çöken yol nedeniyle araçların uçurumun kenarında kaldığı, asfaltın büyük bölümünün çöktüğü ve istinat duvarlarının yıkıldığı noktalar dikkat çekiyor. Bazı bölgelerde yalnızca uyarı dubalarıyla önlem alınırken, hasarlı alanların günlük yaşam için risk oluşturmaya devam ettiği görülüyor.
Mahalle sakinleri, bu manzaranın Hatay'a yakışmadığını belirterek, "Felaket yaşandı, acılar yaşandı. Aradan iki ay geçti ama hasarın büyük bölümü hâlâ ortada duruyor. Bu görüntüler Hatay'a yakışmıyor. Çöken yolların ve tehlike oluşturan alanların bir an önce onarılmasını istiyoruz." sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.
Gözler Yetkililerde
Bağrıyanık Mahallesi'nde devam eden hasarlı görüntüler, afet sonrası iyileştirme çalışmalarının hızlandırılması yönündeki beklentileri yeniden gündeme taşıdı. Mahalle sakinleri, kalıcı çözümler için yetkililerden somut adımlar atılmasını bekliyor.






