Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, Antakya'nın Anayazı Mahallesi’nde patates hasadı yapan üreticiyi tarlasında ziyaret ederek üretim sürecini yerinde inceledi.

Verimlilik ve maliyetler değerlendirildi

Yerinde denetim ve üreticiyle birebir temas amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, İl Müdürü Türkmen, üreticiden patates üretiminde karşılaşılan zorluklar, maliyet kalemleri ve ürün verimliliği hakkında detaylı bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunduğu destekler ve teknik hizmetler hakkında bilgilendirme yapan Türkmen, üretimin sürdürülebilirliği için çiftçinin yanında olduklarını vurguladı.

Hataylı Gençlere İlham: FTC Rüzgârı YGA İle Güçleniyor
Hataylı Gençlere İlham: FTC Rüzgârı YGA İle Güçleniyor
İçeriği Görüntüle

“Patates gibi stratejik ürünlerin üretimini sahada izlemek, çiftçimizin talep ve beklentilerini yerinde dinlemek bizler için çok kıymetli,”
Abdurrahman Türkmen, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü

Hatay tarımı ekonominin lokomotifi

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Türkmen, Hatay tarımının bölge ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu belirtti. Patatesin, hem iç tüketim hem de ihracat açısından önemli bir ürün olduğunu dile getiren Türkmen, üreticilere bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu diledi.

Muhabir: Hasan Sarp