Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada gergin anlar yaşandı. Sanık Cemil Koç, Ayşe Tokyaz’ın avukatlarıyla tartıştı. Duruşmayı çok sayıda izleyici ve CHP PM Üyesi Aylin Nazlıaka da takip etti.

Gazeteci İlyas Yalçın’ın aktardığına göre, Ayşe Tokyaz’ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz, duruşmaya hayatını kaybeden kardeşinin kıyafetleriyle katıldı. Bu anlar salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

“İstekleri Karşılığında Para Verirdi”

Duruşmada tutuklu sanık Cemal Arslan savunma yaptı. Gazeteci Emrullah Erdinç’in aktardığına göre Arslan, Mahkeme Başkanının “Canavarca hisle öldürme suçundan yargılanıyorsun, savunman nedir?” sorusuna,
“Beni arardı, istekleri karşılığında para verirdi. Ayşe’yi eşim olarak tanıttı. Arada daireye gidiyordum” yanıtını verdi.

Van'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem
Van'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem
İçeriği Görüntüle

Arslan, Ayşe Tokyaz ile birlikte şehir dışına çıktıklarını, evi beraber döşediklerini ve temel ihtiyaçları kendisinin karşıladığını öne sürdü.

Istanbul Ayse Tokyaz Cinayeti Davasi

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

İddianamede, sanık Cemil Koç hakkında “kadına karşı tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “şantaj” suçlarından 4 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.

Tutuklu diğer 7 sanık için ise aynı suça yardım ettikleri gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Oğuz Kal hakkında da cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tokyaz

İddianamede, Cemil Koç’un polislik mesleğinden ihraç edildiği, Ayşe Tokyaz ile bir süredir ilişki yaşadığı ve daha önce 1 şüpheli ölüm, 3 kasten yaralama ve tehdit dahil toplam 8 ayrı adli kaydının bulunduğu da yer aldı.

Ayşe Tokyaz cinayetine ilişkin davanın önümüzdeki duruşmalarda sanık savunmaları ve tanık beyanlarıyla devam etmesi bekleniyor.

Muhabir: Semire Yılmaz