Hatay’ın kültür-sanat hayatına yeni bir soluk getirecek olan “Semir Aslanyürek ile Sinema Günleri: Antakya, Mitoloji ve Hafıza” etkinliği, 18-20 Eylül 2025 tarihleri arasında Samandağ’ın Tomruksuyu Mahallesi’nde bulunan Karaçay Çok Amaçlı Salon’unda gerçekleştirilecek.

Sinema Kolektif Dernek

Üç gün sürecek program kapsamında Aslanyürek’in önemli yapıtları gösterilecek. Etkinlik, 18 Eylül’de yönetmenin 2 saatlik filmi “Şellale” ile başlayacak. 19 Eylül’de “Kaos” filmi (1 saat 51 dakika) izleyiciyle buluşacak. 20 Eylül’de ise “Lal” filmi (1 saat 27 dakika) gösterilerek program tamamlanacak. Gösterimlerin tümü saat 19.00’da başlayacak.

Belen’de otomobil yangını
Belen’de otomobil yangını
İçeriği Görüntüle

Her film gösteriminin ardından, usta yönetmenin sinema dili ve Antakya’nın mitolojik belleği üzerine değerlendirmeler yapılacak. Etkinliğin moderatörlüğünü Oktay Gültekin üstlenecek.

Kolektif Koordinasyon Derneği, bu organizasyonla hem Hatay’ın kültürel belleğini yaşatmayı hem de sinemanın birleştirici gücüyle toplumu ortak bir paydada buluşturmayı hedefliyor.

Muhabir: Mahmut Sivri