Servis Ücretlerinde Yeni Sistem

  • Artık okul servis ücretlerini büyükşehir ve il belediyeleri belirleyecek.

  • Daha önce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları üzerinden yürütülen fiyat tarifesi uygulaması Danıştay tarafından iptal edilmişti. Yerine belediye tarifeleri esas alınacak.

Özel Okullar da Kapsamda

Okul Servisi-1

Taşımacılara Yeni Kurallar

  • Gerçek ve tüzel kişiler birlikte taşıma hizmeti yapabilecek.

  • Taşıtların tescil zorunluluğu getirildi:

    • Gerçek kişilerde araçların gerçek kişi adına,

    • Tüzel kişilerde ise araçların en az üçte birinin şirket adına tescilli olması şartı aranacak.

Şoförlere Yeni Ehliyet Düzenlemesi

  • D sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin B sınıfında geçirdiği sürenin en fazla 1 yılı geçerli olacak.

  • D1 sınıfı sürücü belgesi sahiplerinde ise B sınıfında geçirilen sürenin en fazla 3 yılı gerekli süre hesabına dahil edilecek.

Neden Bu Düzenleme?

  • Daha önceki fiyat tarifesi düzenlemesinin yürütmesi Danıştay tarafından durdurulmuştu.

  • Yeni yönetmelikle, hem fiyat istikrarı sağlanması hem de denetimlerin belediyeler üzerinden daha sıkı yapılması hedefleniyor.

Sonuç:
Veliler, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde servis fiyatlarının belediye tarifelerine göre belirleneceğini bilmeli. Ayrıca özel okul velileri de artık bu yeni sistemin doğrudan muhatabı olacak.

Muhabir: Semire Yılmaz