DOLAR 32,4504 -0.04%
EURO 34,8135 -0.11%
ALTIN 2.431,04-0,15
BITCOIN 20672390,50%
Hatay
20°

KAPALI

04:08

İMSAK'A KALAN SÜRE

2. Akdeniz Bölgesi Kadın Kooperatifleri Buluşması toplantısı gerçekleştirildi

2. Akdeniz Bölgesi Kadın Kooperatifleri Buluşması toplantısı gerçekleştirildi

ABONE OL
17 Ekim 2020 07:48
2. Akdeniz Bölgesi Kadın Kooperatifleri Buluşması toplantısı gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Akdeniz bölgesinde bulunan 8 ilin Valileri ve illerde faaliyet gösteren toplam 66 kadın kooperatifinin temsilcilerinin katılımıyla 2. Akdeniz Bölgesi Kadın Kooperatifleri Buluşması toplantısı gerçekleştirildi.

 Toplantı video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kadın kooperatiflerinin gelişmesinde bakanlıklar arası yürütülen projeleri katılımcılar ile paylaşarak Türkiye genelinde 111 yeni kadın kooperatifin kurulmasında da son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Ardından toplantıya katılan 8 ilin Vali ve Vali vekilleri illerinde yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verirken, Daha sonra 8 ilin örnek teşkil eden kadın kooperatifleri tek tek söz aldı. Bu sırada Hatay adına Hatay Üreten Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Nidal Özdemir konuşmacı olarak seçildim. Özdemir konuşmasında, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın 2017 yılında “Hatay’ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği ” projesi ile kurulan ve Çiçek fidesi üretimi ve pazarlaması alanında ekonomiye değer katmak üzere çalışan bir kooperatif olduğunu anlattı.

Özdemir toplantıdaki konuşmasında ayrıca, Expo 2021 e tüm katılımcıları davet ettik ve kooperatiflerin güçlü sermayeler karşısında avantajlı duruma geçebilmeleri için vergi ve KDV muafiyeti talep ettik. Üniversiteden yeni mezun kadın girişimcilerin kooperatifler aracılığı ile istihdamının desteklenmesi gerektiğini anlattık ve KOP DES Kapsamında kazandıkları projelerden bahsetti.Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.