Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu Hatay’da ÇED raporu gerekli değil denilerek ihale edilen taş ocakları ile ilgili olarak yargı sürecini başlattıklarını hatırlatarak bu konuda geri adım atmayacaklarını ve sonuna kadar meselenin takipçisi olacaklarını söyledi.

Hatay’da yapılması planlanan 25 taş ocağı konusunda çevresel etki ve değerlendirmeler ışığında halkı da bilinçlendirme çalışması yapan AÇKD bilim adamlarının katılımıyla panel düzenledi.

Yayladan dönüşün habercisi "vargit"ler çiçek açtı Yayladan dönüşün habercisi "vargit"ler çiçek açtı

AÇKD başkanı Karasu konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi : “Yetkililerin ÇED gerekli değildir kararı çıkartılarak Antakya ve Defne’de ihalesi yapılan ve 2 tanesi Harbiye’de olan 25 adet taş ocağı ile ilgili Harbiye Mahallesi DEHA-DER Toplantı Salonunda gerçekleştirdiğimiz tas ocaklarının çevre sağlığına ve halk sağlığına verdiği zararlar konulu panelimiz oldukça verimli geçti. Başta değerli bilgilerini bizimle paylaşan değerli arkadaşlarımız Prof. Dr Berkant Ödemiş , Dr. Sadun Bölükbaşı ile DAÇE ortak sekreteri Sabahat Aslan ‘a, ev sahibimiz Hasan Kabakulak’a ve emek veren katılım gösteren ACKD üyelerine, Harbiye halkına ve diğer tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. ACKD olarak hukuki sürecimizi başlattık ve sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağız.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi