Binlerce Yıllık Hafıza Yeniden Canlandı: Kral Şuppi Hatay’da
Binlerce Yıllık Hafıza Yeniden Canlandı: Kral Şuppi Hatay’da
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkilerken, Hatay’da yıkımın boyutu Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Depremin hemen ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hatay’a koordinatör vali olarak görevlendirilen Ali Fuat Atik, kolon kanseriyle mücadele etmesine rağmen bir an bile tereddüt etmeden görev yerine gitti.

Kemoterapi Şişesiyle 63 Gün Görev

Boynunda kemoterapi şişesiyle 63 gün boyunca Hatay’da görev yapan Atik, deprem bölgesindeki sorumluluğun kişisel tüm zorlukların önüne geçtiğini vurguladı. İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hatay’daki o felaketi görünce benim yaşamış olduğum hastalığın inanın hiçbir zerresi aklıma gelmedi. Biz devlet adamıyız. Devletimizin ve milletimizin bize ihtiyacı olduğu her yerde görev yapmak zorundayız.”

A W637098 07

“Bir Saniye Hasta Olduğumu Düşünmedim”

Deprem sürecinde hastalığını adeta unuttuğunu söyleyen Atik, “Ben hep şunu söylüyorum: Ben hastalığı Hatay’da depremde çalışırken yendim. Bir saniye bile hasta olduğum aklıma gelmedi. Hatta kemoterapi günlerimi unutuyordum, arkadaşlarım hatırlatıyordu” diye konuştu.

“Devletimiz Çok Büyük Bir Sınav Verdi”

Devletin deprem sonrası süreçte büyük bir sınav verdiğini ifade eden Atik, “Bu felaket başka bir ülkenin başına gelseydi altından kalkamazdı. Milletimiz asrın felaketini asrın dayanışmasına çevirdi. Devletimiz bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı” dedi.

A W637098 04

Vefa Ödülü İle Taçlandı

Hatay’daki görev süresi boyunca gösterdiği fedakârlık nedeniyle Ali Fuat Atik, 2024 yılında Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İyilik Ödülleri’nde **“Vefa Ödülü”**ne layık görüldü. Ödülünü Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Kaynak: İHA