DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.438,830,13
BITCOIN 2074148-1,53%
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

19 Mayıs Gençlik Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Gençlik Bayramı Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
20 Mayıs 2022 12:16
19 Mayıs Gençlik Bayramı Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Antakya’da da törenlerle kutlandı.

Antakya Spor Salonunda gerçekleşen kutlama törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan başta olmak üzere, HBB Başkan vekili Adnan Özkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’in günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile devam etti.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN SARF EDİYORUZ

Müdür Gevrek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten, yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır” dedi.

Gevrek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’da var olan bağımsızlık ve mücadele ruhunu görüp, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında İstiklal Mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yönünde ilk adımı atmak amacı ile yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. Düşman tarafından kuşatılmış bir milletin, bağımsızlık ve özgürlük ateşini

yaktığı 19 Mayıs aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir. Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti; milletimizin birlik ve beraberliğinin tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bizler de geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde Hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmak için her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için sarf ediyoruz” dedi.

SİZLERE İNANIYOR, SİZLERE GÜVENİYORUZ

Konuşmasının sonunda gençlere de seslenen Müdür Gevrek, “Sevgili Gençler; Tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı, suurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için oldukça önemlidir. Sizlere inanıyor, sizlere güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarıyla kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; Tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Gevrek’in konuşmasının ardından Hatay geneli çeşitli okullardan öğrencilerin şiir okuması, Atatürk’ün gençliğe Hitabesi’nin okunması, gençliğin Ata’ya cevabının okunması ve çeşitli dallarda gösterileri ile izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

Program Gençlik haftası münasebetiyle spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilera ödül takdimiyle son buldu.Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.