DOLAR 32,5702 0.25%
EURO 34,9692 -0.04%
ALTIN 2.444,000,33
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
4 YILDIR BEKLEYİŞ!

4 YILDIR BEKLEYİŞ!

ABONE OL
16 Aralık 2021 14:09
4 YILDIR BEKLEYİŞ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin deprem tehdidini en yakından hisseden illerinden olan Hatay’da, 2017 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan İstiklal İlkokulunun yerine hala yenisi yapılmadı. Yaklaşık 4 yıldır, okulun yenisinin yapılması için girişimde bulunulmasını bekleyen vatandaşlar, yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istedi.

“KÜÇÜK ÇOCUKLARIMIZI MAHALLEDEN UZAKTA OKUTMAK İSTEMİYORUZ”

Merkez ilçe Antakya’nın Dutdibi Mahallesinde bulunan İstiklal İlkokulu, 4 yıl önce yıkıldı ve yerine yenisi yapılmadı. 4 yıldır okullarının yapılmasını bekleyen mahalleli, projeye neden başlanmadığını merak ettiklerini söylediler. Çocuklarını evlerinden ve mahallelerinden uzak yerde bulunan Cemalettin Tınaztepe İlkokuluna götürmek zorunda kaldıklarını söyleyen mahalleli, “Bizler 4 yıldır yapılmayan okulumuzun problemini yaşıyoruz. Çocuklarımızın kendi evlerine yakın, kendi mahallelerinde bulunan bir okulda okumasını istiyoruz.

“NEDEN BİR ÇALIŞMA YOK”

Hatay Valisi Rahmi Doğan’a seslenen ve duruma çözüm bulmasını isteyen mahalleli, “Yıllar önce yeniden inşa edilecek diye yıkılan okulumuzun üzerine henüz bir çalışma yapılmadı. Vatandaşları mağdur etmek bu kadar kolay mı? Hatay Valimiz sayın Rahmi Doğan beyefendiye sesleniyoruz, lütfen bu duruma bir çare bulun ve mahallemiz okuluna kavuşsun” diye konuştular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.