DOLAR 32,4901 -0.04%
EURO 34,8661 -0.45%
ALTIN 2.442,910,29
BITCOIN 2077626-1,13%
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Partiden Lütfü Savaş’a Açık Çağrı: Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız

AK Partiden Lütfü Savaş’a Açık Çağrı: Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız

ABONE OL
30 Ağustos 2022 11:30
AK Partiden Lütfü Savaş’a Açık Çağrı: Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden AK Parti Hatay il Başkanı Adem Yeşildal, Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik ve Antakya İlçe Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.

Hatay’ın çıkarına olacak olan projelerde Hatay Büyükşehir Belediyesinin devlet kurumlarına göstereceği pozitif projelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen AK Parti Hatay il Başkanı Adem Yeşildal: “ Bizler Hatay’ın çıkarları söz konusu olunca her türlü desteği vermeye hazırız, daha önce mecliste de ilçelerimize ve ilimize yararı olan projelere destek verdik. Hatay Büyükşehir Belediyesine Turunçlu Arıtma tesisi konusu, Karaçay Barajı ve Reyhanlı Gölü konusunda da açık açık çağrıda bulunuyoruz bize gelecek olan olumlu pozitif her projeye hem il teşkilatı hem milletvekillerimiz hem de meclis üyelerimiz ile destek vermeye projeleri yoksa eğer devletimizin kurumları (DSİ v.s) kendi projelerini üretip sunmalarında bile yardımcı oluruz” dedi.

DEFNE DEVLET HASTANESİ İÇİN YER ÖNERİSİ

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 2023 yatırım programına alınan Defne Devlet Hastanesi içinde yer önerisi sunan Yeşildal: “ Sağlık Bakanlığımızın 2023 yatırım programına aldığı Defne Hastanesi için bizlerin Hatay Büyükşehir Belediyesine önerimiz var, Turunçlu arıtma tesisi ve hayvan barınağının bulunduğu bölgede Bakanlığa 50 dönümlük alan tahsis edilsin veya satılsın orada hastane inşaa edilsin Turunçlu arıtma tesisini de şehirden uzak bir yere taşıyalım  hem vatandaş rahat etsin hemde o bölge hastane yanında da millet bahçesi ile değerlendirilmiş olsun. Turunçlu arıtma tesisi içinde Devlet Su İşleri ile projemiz var o proje kapsamında halkı rahatsız etmeyecek ve sağlığını tehlikeye atmayacak bir yere taşımış oluruz” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZ VE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

 Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizle mücadele kapsamında Türkiye adına hükümetin gerekli önlemleri, tüm çalışmaları yaptığını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Yeşildal, Hatay için de yapılan yatırımların devam ettiğini hiçbir şekilde aksamadığını aktardı. Konu ile ilgili de detay veren Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman; Tahta köprü barajı ile bu yıl çiftçilerimiz sulamada geçen yıllara nazaran sorun yaşamadı, Reyhanlı barajı içinde çalışmalarımız devam ediyor Mayıs 2023 yılında su taşıma ile ilgili çalışmalarımız bitecek” dedi. Ayrıca Yayman Samandağ Devlet Hastanesinin Eylül ayında açılışının yapılacağını ardından diğer ilçelerdeki hastanelerinin de sırası ile hizmete gireceğini müjdesini verdi.  Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.