DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046317-2,21%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Buğday Hasadı Başladı

Buğday Hasadı Başladı

ABONE OL
6 Haziran 2022 10:55
Buğday Hasadı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin en verimli topraklarından olan Amik Ovası’nda buğday hasadı devam ediyor. Kırıkhan İlçesi Danaahmet Mahallesi’nde 110 dekar alanda ekilen buğdayın hasadı gerçekleştirildi.

Hasat etkinliği; AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Oda başkanları ve üreticilerimizin katılımlarıyla gerçekleşti.

Hatay İlimizde mevsimsel şartların tarımsal üretim için elverişli gitmesiyle bu yıl verimde artış beklediklerini söyleyen Müdür Çolakoğlu açıklamasında; ‘Buğday, hem ülkemiz hem de İlimiz çiftçilerinin gelecek umudu taşıdığı ürünlerin başında gelmektedir. Amik Ovamız verimli topraklara sahip ve bu sebeple her geçen gün üretim alanımız artmaktadır. Bölgemiz önemli buğday üretim merkezlerinden birisidir. Bugün Kırıkhan İlçemizde 110 dekar alanda ekilen buğdayın hasadını gerçekleştirmekteyiz.  Bu yıl İlimiz Amik Ovası’nda hasadı süren buğdayın ekimi 495.000 dekar alanda başarılı bir şekilde yapılmış olup 245.000 ton rekolte beklenmektedir.  Buğdayda verim ve kalitenin düşmemesi için hasat öncesinde zararlılarla ve hastalıklarla ilgili çalışmaları İl Müdürlüğümüzce sürdürmeye devam etmekteyiz.  Buğdayda beklediğimiz yüksek rekolte, hem üreticimiz hem de bizim için çok sevindirici. Hasadın üreticilerimize bereketli ve kazançlı olmasını diliyorum.’ dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.