DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2074462-1,09%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Camiler ve Din Görevlileri Haftası İyilik ve Güzelliklere Kapı Aralasın

Camiler ve Din Görevlileri Haftası İyilik ve Güzelliklere Kapı Aralasın

ABONE OL
6 Ekim 2022 15:48
Camiler ve Din Görevlileri Haftası İyilik ve Güzelliklere Kapı Aralasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Armutlu Cami Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şeyh Süleyman Mengüllüoğlu Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı.

Her yıl 1 Ekim – 7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olduğunu söyleyen Süleyman Mengüllüoğlu: “Bu yıl tarihlerinin yakın olması göz önünde bulundurularak Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası birlikte kutlanmaktadır. Bilindiği üzere Cami kelimesi Arapça “Cem” kökünden türemiştir ve toplayan, bir araya getiren anlamına gelmektedir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “Kim Allah rızası için mescit yaparsa, Allah benzerini onun için cennette inşa eder, buyurmuştur. Rivayet eden diğer bir hadiste “Beldelerde (şehirlerde) Allah’ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir, diye buyurmuştur. Cenabı Hakk’ın Son Peygamberi Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) de önemli şahsiyetler yetiştirmek, İslam’ın rahmet mesajlarıyla ideal bir toplum inşa etmek için Mescid-i Nebevi’yi İrşat ve eğitim öğretim faaliyetlerinin merkezi haline getirmiştir. Din görevlileri, sosyal sorunlara çözüm arayarak toplum hayatında önemli bir görev üstlenirken, aynı zamanda uzlaştırıcı, bütünleştirici ve aydınlatıcı bir görev anlayışıyla dini konularda toplumu bilgilendiriyorlar. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın iyiliklere, güzelliklere kapı aralamasını temenni eder, ömrünü din hizmetine adayan din ve diyanet görevlilerimize, cami yapan, yaptıran ve yapımda emeği geçen hayırseverlere sağlıklı, huzurlu ve başarı dolu bir yıl diliyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.