DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053262-2,02%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevre İçin Pedal Çevrildi

Çevre İçin Pedal Çevrildi

ABONE OL
7 Haziran 2022 14:14
Çevre İçin Pedal Çevrildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Haziran Dünya Çevre günün nedeniyle Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) tarafından “Çevre dostu bir yaşam” sloganıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

KARSU: BİR ARADA OLMANIN MUTLUĞUNU YAŞIYORUZ

Bisiklet turu öncesi basın açıklaması yapan Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu , “Geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz bisiklet turumuzu pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremedik. Tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz Organizasyonumuza destek olan başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı sevgili arkadaşımız Mahir Çiçek ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda olan Antakya Bisikletli Doğa Gezginlerine, Hatay Bisikletler Topluluğuna, Bisiklet Spor Kulübü Derneğine ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE BİSİKLET YOLLARI TALEP EDİYORUZ

Kentlerimizin plansız büyüyerek daha geniş alanlara yayılması, yerleşim

Yerlerimizin iş çevrelerimizden ve sosyal alanlarımızdan giderek uzaklaşması,

Şehir içi ulaşımda motorlu taşıtların kullanım ihtiyacını artırmakta olduğuna dikkat çeken Karasu, “Karar vericilerin daha yaşanabilir kentler yaratmak, fosil yakıt kullanımını azaltmak, sürdürülebilir çevreye uyumlu yaklaşımlar oluşturmak, aktif yaşamın bir parçası haline getirmek için bisikleti ulaşım planlaması içinde önemli bir araç olarak değerlendirmelidirler. Özellikle bisiklet yoları, bisiklet park alanları gibi güvenli bisiklet ulaşım politikaları hayata geçirilmelidir. Bisiklet kullanımı, sosyal

anlamda insanların hareketliliğini arttırarak sağlık sorunlarını azaltıyor ve

dolayısıyla yaşam kalitemizi yükseltiyor. Bisiklete binmek; kalp krizi, depresyon, diyabet ve obezite gibi ciddi hastalıklardan korunmaya da yardımcı oluyor. Kent içi ve çevresindeki yolların çocuklar ve yaşlılar için toplumun tüm üyelerine özgürce hareket imkânı vermesi adına Dünya Çevre Gününde bisiklet yolları talep ediyoruz” dedi.

DOĞAMIZI, HAVAMIZI VE SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN BİSİKLET DİYORUZ

Dünya Çevre Gününde amacımız insanları daha hareketli bir yaşama teşvik

Etmek, insanlarda farkındalık oluşturmak ve motorlu araçların verdiği hava

Kirliliğini azaltmak olduğunu ifade eden Başkan Karasu, “Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk ve yaya dostu yaşanabilir bir kent oluşturmayı talep ediyoruz. Bisikletin sadece spor için değil, ulaşım ve sağlık içinde kullanılabilirliğine dikkat çekmek istiyoruz. Yaşanabilir bir çevre ve kimlikli şehirler oluşturulmasına, çevre bilincinin

oluşması ve trafik sorununa bir nebze çözüm üretmek gerektiğine dikkat

çekmek adına bugün çevre gününde “bisiklete bin” dedik. Yeni yetişen nesillere bırakılacak en önemli miras temiz bir çevredir. Bugün buraya gencinden yaşlısına temiz çevre ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bir araya gelen herkese çok teşekkür ediyoruz. Doğamızı, Havamızı, Sağlığımızı Korumak İçin Bisiklet diyoruz” açıklamasında bulundu.

BİSİKLET TURU İLGİ GÖRDÜ

Antakya Çevre Koruma Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlik için aralarında çocukların da olduğu çok sayıda bisikletli, Hatay Doğuş Okulları önünde bir araya geldi. Katılımcılar, 5 kilometrelik güzergâhta pedal çevirerek sağlıklı yaşama dikkat çektiler. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.