DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2034235-3,12%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çırak ve Kalfa Sayısında 1 Milyon 15 Bin İle Hedefimizi Aştık

Çırak ve Kalfa Sayısında 1 Milyon 15 Bin İle Hedefimizi Aştık

ABONE OL
16 Kasım 2022 11:09
Çırak ve Kalfa Sayısında 1 Milyon 15 Bin İle Hedefimizi Aştık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İskenderun ilçesindeki bir otelde düzenlenen, 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Kovid-19 sürecinde okulların güvenli ortamlar olduğunun görüldüğünü ifade ederek, 2021-2022 eğitim öğretim yılını yüz yüze, eğitime ara vermeden bitirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Eğitimin sürdürülmesinin, ülkenin salgın sürecinde normalleşmesine katkı sunduğuna işaret eden Özer, “Gerekli önlemler alınarak ve elektronik takip sistemini yürürlüğe sokarak, sınıf bazlı kapatmaları gerçekleştirerek okulların, olağanüstü koşullarda bir toplumdaki en güvenli ortamlar olduğunu gösterdik ve o nesli tekrar uzaktan eğitime mahkum etmeyerek kurtarmış olduk. Bu ülkenin geleceği için çok kritik bir hamleydi.” ifadelerini kullandı.

Özer, “Bu değişikle hem iş veren hem de öğrenciler için çok cazip bir mekanizme ürettik. O tarihte tüm Türkiye’deki çırak ve kalfa sayısı 159 bindi. Şu anda 1 milyon 15 bin. İlk defa açıklıyorum; 2022’deki çırak ve kalfa sayısı hedefimiz 1 milyondu, dün itibarıyla 1 milyon 15 bin ile hedefimizi aşmış olduk. Türkiye’nin her noktasında artık özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için çırak, kalfa, usta ile ilgili hiçbir sorun kalmadı. Mesleki eğitimde de hedeflerimize ulaştık.”

ÖĞRETMENLERİMİZİN KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇIRPINIYORUZ

Özer, uzman ve başöğretmenlik unvanı için yapılan sınav başvurularına değinerek, şartları sağlayan öğretmenlerin yüzde 95’inin uzman ve başöğretmenlik için başvuru yaptığını bildirdi.

Başvuran öğretmenlerin yüzde 99’unun eğitimlerini tamamladığını anlatan Özer, eğitim tamamlayan öğretmenlerin yüzde 98’inin de sınava başvurduğunu ifade etti.

“Tüm öğretmenlere, o boykot çağrılarını yapanlara, trollere prim vermedikleri için en içten şükranlarımı sunuyorum. Hiç kimse öğretmenimizi bizden fazla düşünemez. Mümkün değil. Çünkü biz bu eğitim sistemindeki öğretmenlerimizin koşullarını iyileştirmek için çırpınıyoruz.” diyen Özer, bazı okullarda bağış toplanmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.