DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051346-2,14%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuk ve Bebeklerde Virüs Salgını!

Çocuk ve Bebeklerde Virüs Salgını!

ABONE OL
26 Aralık 2022 11:28
Çocuk ve Bebeklerde Virüs Salgını!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, bu yıl üçlü, hatta dörtlü virüs enfeksiyonları nedeniyle çocuklarda daha şiddetli bulgularla kendini gösteren solunum yolu enfeksiyonlarının ve bu nedenle hastanelerdeki hasta sayısının ciddi oranda da arttığını söylediler.

Son zamanlarda hastaneye getirilen çocuk ve bebek sayısında artış olduğunu belirten uzmanlar, ishal, mide bulantısı, kusma gibi şikâyetlerde bebek ve çocuklarda aileleri virüs riskine karşı uyardı.

VİRÜSLERİN İŞ ORTAKLIĞI TEHLİKEYİ KATLADI

Doktorlar son dönemlerde özellikle çocuklarda artarak devam eden üst solunum yolları hastalıkları nedeniyle anne ve babaları uyardı. Hastanelerdeki artış nedeniyle maske takılması gerektiğine de hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade eden hekimler, söz konusu virüslerin bir araya gelerek yarattığı enfeksiyon hastalıkları nedeniyle bağışıklık sisteminin çöktüğünü söyledi.

BEBEKLER DİRENÇ EKSİKLİĞİ NEDENİYLE HASTALANIYOR

Uzman doktorlar bu yıl virüs enfeksiyonlarından en başta 3-4 yaş grubu çocukların fazlaca etkilendiğini, bunun da nedeninin bebeklikleri pandemi dönemine denk gelen bu yaş grubu çocukların, izole büyüdükleri için bağışıklık sistemlerinin yeterince direnç geliştirmemesi olduğunu söylediler.

OKULLAR SALGIN CENNETİ GİBİ OLDU

Okullarda alınan önlemerin yetersiz kaldığı salgın nedeniyle ailelere “Hasta çocuğunuzu okula göndermeyin” uyarısı yapan doktorlar, “Hasta çocuğunuzu okula göndermeyin, nedeni ne olursa olsun halsizliği, burun akıntısı vs varsa, düşük ateşli bile olsa yollamayın. Sonra diğer çocuklar hasta oluyor, arkasından öğretmenler, derken bir kısır döngüye giriyor süreç” dediler.

İsmet GÜLÜTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.