DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2074041-1,31%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erol Bilecik MTAL’den Aile Bilgilendirme Toplantısı

Erol Bilecik MTAL’den Aile Bilgilendirme Toplantısı

ABONE OL
13 Haziran 2022 13:09
Erol Bilecik MTAL’den Aile Bilgilendirme Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (Iqses) Hibe Programı Support To Educatıon Project (Step) Treesp2.1.Iqses kapsamında velilere “Aile bilgilendirme toplantısı” düzenlendi.

Hatay Erol Bilecik Kongre Merkezi Salonunda gerçekleşen toplantı konuşması yapan

Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban,

“Bildiğiniz gibi mesleki ve teknik Anadolu liselerimizde özel gereksinimli öğrencilerimiz tam zamanlı kaynaştırma eğitimi uygulamaları yoluyla veya özel eğitim sınıflarında eğitimlerini sürdürmektedirler” dedi.

Özel gereksinimli öğrencilerin akranlarıyla birlikte eğitim almalarını, eşit koşullarda eğitime erişmelerini ve birlikte yaşama kültürünü destekleyecek şekilde eşit fırsatlar sunmayı, eğitimin vazgeçilmez bir unsuru olarak görmekte olduklarını ifade eden Sekban, “Özel gereksinimli öğrencilerimizin genel eğitimden daha iyi yararlanabilmeleri için özel hizmetlerinin kalitesinin artırılmasını bir zaruriyet olduğunun farkındayız. Bu zaruriyet doğrultusunda gösterilen gayretler biliyoruz ki eğitime erişim fırsatlarını güçlendirerek özel çocuklarımızın sosyal hayata uyumlarını artırılmalarını vesile olacaktır.

Bildiğiniz gibi hepimizin derdi, çocuklarımız hayata hazırlamak. Bizler okul olarak, sizler anne baba olarak bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirebilmek adına gece gündüz çabalamaktayız.

Bir süredir rehber öğretmenlerimize evlerinizi açtınız. Bu ziyaretlerin amacı; öğrencilerimizi daha yakında tanımak, yaşadığı ortamı görmek, aile içindeki iletişimleri, çalışma ortakları ve karşılaştıkları sorunları daha iyi fark etmek ayrıca siz değerli velilerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek ve destek olmaktır. Biz eğitimciler biliriz ki aile, öğrenci, okul işbirliğinin güçlü olması eğitimde başarıyı yakalamanın temel koşuludur. Bundan dolayı bugün burada bulunmanızı çok önemsiyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı ayrıca Proje Koordinatörü Hatay Erol Bilecik MTAL Müdür Yardımcısı Sabahat Karakuş STEP projesinin tanıtımını yaptı. Daha sonra ise Hatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmen Serkan Şilen tarafından “Aile-Okul ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi İlişkileri” konulu bilgilendirme yaptı.  Proje Danışmanları Hatay MKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emre Laçin  tarafından “Özel Eğitimde Ailenin Rolü”, Hatay MKÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim üyesi Dr. Betül Gökçen Doğan Laçin ise Etkili ve Yetkin ebeveyn olmak” konulu bilgilendirme yaptılar.

Toplantı verilen kokteyl ile son buldu.
Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.