DOLAR 32,4758 -0.04%
EURO 34,7564 -0.63%
ALTIN 2.439,830,16
BITCOIN 20938151,25%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf Batarsa, Ekonomi Batar!

Esnaf Batarsa, Ekonomi Batar!

ABONE OL
27 Mayıs 2022 13:23
Esnaf Batarsa, Ekonomi Batar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Uzun Çarşı Esnafı ile Ayakkabıcılar Çarşısı Esnafı artan Döviz Kurları ve zamlarla birlikte talebin azaldığını, satışlarının düşük olduğunu ifade ettiler.

SATIŞ YAPAMIYORUZ

Pandemi sonrasında yaşanan sıkıntıları aktaran esnaf: “Pek çok kaleme getirilen zamlar, vatandaşın yanı sıra esnafları da etkiliyor. Vatandaş bir an önce fiyatların durulmasını beklerken bizlerde bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Satışlarımız yok denecek kadar az, ülke ekonomilerinin can damarlarından biri esnaflardır, biz esnaflar satış yapamazsak başta vatandaş olmak üzere esnaf ve ülke ekonomisi zarar görmeye devam edecektir. ” dediler.

KİRAMIZI DAHİ ÖDEYEMİYORUZ

Giyim sektöründe de değişen hiçbir şey yok diyen esnaf: “Maddi durumu iyi olanlar marka giyim tercih ediyor. Ama burası biraz daha uygun olduğu için genel itibariyle orta ve dar gelirli vatandaşlar buraları tercih ediyor. Son dönemlerde yükselen kur nedeniyle çoğu giyime zam geldi. Bizler de esnaf olarak bu durumdan etkilendik, vatandaş da etkilendi. Pandemi öncesinde gayet iyiydik. Pandemi geldi, üzerine bir de dolardaki artış derken esnafın beli büküldü. Vatandaş alamıyor. Biz esnaf olarak zor durumda kalıyoruz. Kiramızı dahi ödeyemiyoruz. Esnaf olarak sıkıntı çekiyoruz.” Dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.