DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046317-2,21%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Expo Bitki Müzesi Eğitimlerine Yoğun İlgi

Expo Bitki Müzesi Eğitimlerine Yoğun İlgi

ABONE OL
13 Temmuz 2022 13:17
Expo Bitki Müzesi Eğitimlerine Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geri dönüşümün önemini vurgulayan “Geri Dönüşüm Saksı Yapımı” atölye çalışması Antakya EXPO alanındaki Bitki Müzesinde gerçekleştirildi. Dr. Samim Kayıkçı’nın sunumuyla yapılan çalışmaya EXPO ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi. Bitki tanıma ile ilgili bir çalışmanın da yapıldığı atölyede geri dönüşüm için değerli olan birçok materyal sukulent saksılarına dönüştü.

ÜRETİM YAPMAK İSTEYENE DESTEK

Eğitim için alana gelen ziyaretçilere Bitki Müzesi ile ilgili genel bilgiler aktaran Dr. Samim Kayıkçı, sahip olunan zengin bitki çeşitliliğini anlatmak amacıyla bitki müzesinin kurulduğuna dikkat çekerken tarım, süs bitkileri, aroma terapi gibi konular için buranın bir eğitim merkezi olmasını planladıklarını ayrıca üretim yapmak isteyen ve bu konuda kendini yetiştirmek isteyenlere destek olmayı da hedeflediklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından saksı yapım atölyesine geçen katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde atık malzemeleri halat ve jüt ipler ve ellerinde bulunan atık ürünlerle süsleyerek dekoratif saksılara dönüştürdü. Çalışma sonunda dönüştürdükleri saksılarına sukulentlerini eken katılımcılar, saksıları günün hatırası olarak evlerine götürdü.

Aynı gün içerisinde bitki tanıma etkinliği de gerçekleştirilen alanda Dr. Samim Kayıkçı bitkileri tanımanın ve Latince isimlerini kullanmanın önemine vurgu yaptı. Bitkileri tanımada nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler veren Kayıkçı, Bitki Müzesinde bulunan bitkileri katılımcılarla beraber inceledi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.