DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2032946-2,30%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güzelmansur’dan Hgc’ye Ziyaret

Güzelmansur’dan Hgc’ye Ziyaret

ABONE OL
16 Ocak 2023 10:15
Güzelmansur’dan Hgc’ye Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve gündeme dair konular hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni (HGC) ziyaret etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve gündeme dair konular hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere HGC’yi ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’u HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne meclis çalışmalarınızdan dolayı katılamadığınızdan dolayı göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

HGC Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen meclis çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur yaptığı konuşmada, “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Mecliste çalışmalarımız olduğundan dolayı katılma imkanımız olmadı. Özgür basın her zaman hem doğru habercilik bakımından, hem de halkı bilinçlendirmek açısından çok önemli ve değerlidir. Bu konuda HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu nezdinde tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu anlamlı gününü bir kez daha kutluyorum.” dedi.

HATAY İÇİN HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Hatay için hizmet çalışmalarını her zaman sürdürdüğünü belirten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Hatay, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ‘Hatay benim şahsi meselemdir, Hatay benim namusumdur’ şiarıyla gerek mecliste, gerek yerelde olsun çalışmalarımızı yapıyoruz. Hatay’ımızın Defne İlçesi 160 bin nüfuslu olmasına rağmen, birçok ilçeden daha büyük olmasına rağmen, Hatay’ın üçüncü büyük ilçesi olmasına rağmen ne yazık ki Defne’de hala hastanemiz yoktur. Samandağ Yolu Üzerinde 68 bin metrekarelik alanı tespit ederek o bölge üzerinde bulunan tüm ilçelere yakın olduğu için yapmış olduğum çalışmaları sürdürerek Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğum soru önergelerinin cevabını aldık.” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından soru önergesine verilen cevabı paylaşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Hatay İli Defne İlçesi Koçören Mahallesi’nde bulunan 142 Ada 196 Parsel numarasına kayıtlı 67 bin 850 metrekare yüzölçümü arazi üzerindeki 200 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması planlanmakta olup, arsa tahis süreci devam etmektedir. Akabinde proje hazırlık sürecine geçilecektir.’ denildi. Bu proje Defne İlçemize ve Hatay’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

SERİNYOL VE DEFN2DEKİ MAHALLELER DOĞALGAZ AĞINA EKLENECEK

Doğalgaz çalışmalarından dolayı Aksagaz yetkililerine teşekkür eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Hatay’ın sınır kenti olması dolayısıyla birçok mahallelerimize doğalgaz gitmiyordu. Yaptığımız girişimler ve istişareler sonrasında ilçelerimize doğalgaz geldi. Aynı zamanda Kuzeytepe Mahallesi’nden Serinyol Mahallesi’ne kadar yaklaşık 11 mahalleye doğalgaz getirilmesi konusunda çalışmalar tamamlanıyor. Ana hat döşendi, şimdi ise ara yollara hat döşeme çalışması başladı. Serinyol ve 11 mahalle sakinlerine doğalgaz hayırlı olsun. Talepler toplanmaya başlandı. Aksagaz yetkililerine bu vatandaşlarımızın ihtiyacını kırmayarak gereken yatırımı yapmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Harbiye için de doğalgaz çalışmalarımız sürüyor ve 2023 yatırım programına alınmıştır.” dedi.  

Serinyol-Madenli Yolu’nun açılacak olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Serinyol-Madenli yol çalışmasının temeli geçtiğimiz haftalarda atıldı. Bugün Arsuz’a gitmek için önce Belen, ardından İskenderun ve sonra Karaağaç üzerinden gidebiliyorduk. Halbuki Serinyol’dan Madenli’ye kadar olan yol 28 km.’dir. Bu güzergah yolu 20 dakika ve 20 km. mesafeyi kısaltıyor. Ayrıca bu yol hem güvenlik açısından güvenli bir yol oldu, hem de turizm için de açılacak güzel bir yol oldu. Vatandaşlarımız artık Arsuz’a gitmesi için Belen’den geçmesine gerek kalmayacak. Bu yolun da tüm Hatay halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.