DOLAR 32,4656 -0.1%
EURO 34,7964 -0.63%
ALTIN 2.440,510,19
BITCOIN 2074949-1,25%
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatırlatma Doz Aşılarını Unutmayalım!

Hatırlatma Doz Aşılarını Unutmayalım!

ABONE OL
20 Temmuz 2022 13:41
Hatırlatma Doz Aşılarını Unutmayalım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da aşılama oranı an itibariyle yüzde 83’e ulaştı. Vaka sayılarının giderek artış gösterdiği ve sonbahar mevsimi ile birlikte daha da artış göstereceği ön görülüyor.

Bu nedenle hatırlatma dozlarının yapılması gerektiğine sıkça dikkat çeken uzmanlar, Türkiye’nin tamamında olduğu gibi ilimiz Hatay’da da hatırlatma dozlarının açıldığını aktardılar.

Covid-19 varyantının kolay bulaştığını belirten uzmanlar “Aşı süresinin üzerinden zaman geçen ve bağışıklığı azalan kişiler Covid-19 varyantı ve yeni alt varyantlara karşı savunmasız olabilir. Bu konuda azami hassasiyet gösterilmelidir..” şeklinde konuştular.

Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de sık uyarılarla halkı bilgilendiren ve aşının önemine vurgu yapan uzmanlar, aşılarda 6 ayın geçildiğinin altını bir kez daha çizdiler ve özellikle 65 yaş üstü ile kronik hastaların hatırlatma dozlarını unutmamalarını istediler.

Uzmanlar “Yaz mevsimindeyiz insanlar daha çok dışarıda zaman geçiriyor. Buna rağmen vaka sayısında ciddi bir artış var. Bu artış sonbahar ve kış mevsimi ile birlikte şiddetli bir dalgaya dönecek. Bu dalgayı ancak aşı ile atlatabiliriz.” diye konuştular.

Sağlık Bakanlığı sitesinde ise daha önce olduğu gibi veriler artık il il yayınlanmıyor. Ancak haritada illerin aşılama oranları yer almaya devam ediyor.

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.