DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049385-2,18%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KYK Yurtlarına %80 Zam Yapılmasını Kabul Etmiyoruz

KYK Yurtlarına %80 Zam Yapılmasını Kabul Etmiyoruz

ABONE OL
7 Temmuz 2022 12:20
KYK Yurtlarına %80 Zam Yapılmasını Kabul Etmiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN) Merkez Yürütme Kurulu Adına açıklamalarda bulunan Genel Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, “Halk çocuklarının eğitimi önündeki engelleri kaldırmak yerine iktidar halk çocuklarına eğitimin yolunu kapatmayı tercih ediyor. Ekonomik krizin yaşamın her alanında hissedildiği bir dönemden geçiyoruz. Ülkenin yüzde 80’i açlık sınırlarının altında yaşarken öğrenci ve velilerin temel gündemlerinden biri olan barınma sorununa çözüm bulunmalıdır.”dedi.

Ekonomik Kriz’in Bedelini Gençlerimiz Ödememeli

“Pandemiden bu yana ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda öğrenci yurt fiyatlarının yüksekliği nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalmıştır. Ev kiraları ve özel yurt kiraları fahiş miktarda olmuşken devlet yurtlarına yüzden 80 zam yapılması hiçbir vicdan’a sığmadığı gibi çocukların eğitim haklarının gaspı demektir bu aynı zaman suçtur, buradan iktidara sesleniyoruz zammı derhal geri çekin ve devlet yurtlarını ücretsiz hale getirin. Öte yandan çocuklarımız bilinçli biçimde çaresiz bırakılıp tarikat, cemaat yurtlarına mecbur bırakılmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz beraberinde ,  toplumsal bir kriz’e dönüşmekte gençlerin hayatlarını etkilemekte, bu durum aynı zamanda geleceğimizi de elimizden almaktadır. İşsizliğe, geleceksizliğe maruz bırakılan gençler’e cemaat, tarikat yurtları adres gösterilmektedir.Bu ekonomik kriz’in bedelini gençlerimiz ödemeyecek. Tekrar ifade ediyoruz Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda yapılan yüzde 80’lik zam kabul edilemez.” İfadelerini kullandı.

VİCDANI OLAN HERKESE SESLENİYORUZ!

“Bir üniversite öğrencisinin düşünün bu öğrenci sizin çocuğunuz, yiğeninin veya komşunuzun çocuğu olabilir asgari ücretli bir ailenin çocuğu il dışına çıktığında nerde kalabilecek? 2022 Temmuz ayından itibaren asgari ücret’e yüzde 29.75 ara zam yapan hükümet, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yüzde 80’e varan oranlarda zam yapılması kabul edilebilir mi? Bu yurtlarda kalan öğrencilere yapılmış büyük bir haksızlık ve eğitimlerine büyük bir engeldir. Her cümlede herkesin kıskandığı bir ülke olduğumuzu iddia edenler öğrencilerin eğitim haklarını engellemekle mi övünüyor. Bırakın kıskanılmış bir ülke olmayı ekonomik olanakları yetersiz öğrencilerin eğitim alma haklarını kullanmalarını sağlanmamakta, sosyal devlet olmanın ve toplumsal adalet ve eşitlik ilkeleri gereği ücretsiz eğitim hakkı karşılanmamaktadır.  Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası(TÖB SEN) olarak buradan sesleniyoruz, zammı geri çekin ve öğrencilerin eğitim haklarına engel olmayın. Barınma sorunun çözmek için yeterli yurtlar yapınız, yeterli yurt yapamıyorsanız yıllardır ödenek ayırıp yardım ettiğiniz cemaat ve vakıf yurtlarını kamulaştırıp halk çocuklarına açınız. Kamu kaynaklarını hakkı olan öğrenciler için kullanılmalı, yurt ücretlerine yapılan fahiş zamlar geri alınmalıdır.

KYK yurtlarına %80 zam yapılmasını kabul etmiyoruz. Burs ve kredi alan öğrencilerin aldığı miktarın neredeyse tamamı yurt ücretine gidecek, burs ve kredi almayanların ise işi daha zor olacaktır. Ailelerinden maddi destek almayan öğrenciler ya okullarını bırakacak ya da yetersiz beslenme ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacaklardır. Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarına yapılan, zam geri çekilsin!” diye konuştu.

Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.