DOLAR 32,5837 0.29%
EURO 35,0582 0.23%
ALTIN 2.456,250,84
BITCOIN %
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis Kararları Yerel Basında Yayınlanacak

Meclis Kararları Yerel Basında Yayınlanacak

ABONE OL
3 Şubat 2022 11:05
Meclis Kararları Yerel Basında Yayınlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Belediye Meclisi 2022 yılı 2. Meclis birleşimini, Belediye Meclis salonunda yaptı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yapılan meclis birleşimine Ahmet Alper Soylu, Hüseyin Can ve Metin Dağlıoğlu katılmadı. Mazeretli sayılmaları için yapılan oylamada 1 üyenin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla üç meclis üyesi mazeretli sayıldı.

Gündemin 3. Maddesindeki Dilek temenniler ile gündemin 9. Maddesindeki Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesi yapılan oylamayla yer değiştirildi.

Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konular başlığında söz alan MHP Meclis Üyesi Celal Türker hayvan barınağı konusunu gündeme getirerek çalışmalara bir an evvel başlanmasının faydalı olacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Sözcüsü Emre Arık da söz talep ederek usulsüz olarak verilen imar çapları ve inşaat ruhsatları hakkında idarenin bir işlem başlatıp başlatmadığını sordu.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yaptığı açıklamada konunun araştırıldığını söyledi. 1/5000 lik planlara uygun ise verilmesinin bir sakınca yaratmadığını ifade etti.

Mecliste bulunun tüm siyasi partilerin ortak imzasıyla verilen önergede kesinleşen meclis kararlarının basın ilan kurumuna tabi gazetelerde resmi ilan fiyat tarifesi üzerinden yayınlatılması meclis üyelerinin oy birliğiyle gündeme alındı.

Meclis gündeminin 4. Maddesinde Özerli Kavşağı olarak bilinen göbeğe Kara Mehmet Çavuş isminin verilmesi ile ilgili Komisyon Raporunu oy birliğiyle kabul etti.

Gündemin 5. Maddesinde yine Özerli Mahallesi Değirmen 1 Caddesine Kara Mehmet Çavuş isminin verilmesi ile ilgili Komisyon Raporunu oy birliğiyle kabul etti.

6. gündem maddesindeki “İçkili Yer Bölgesi Tespiti” ilgili Komisyon Raporu tamamlanmamış olduğu için gündemden çekildi.

İlçe Kaymakamlığına Deniz Tellioğlu tarafından yapılan müracaatta babası Polis Memuru Necati TEL’in 1981 yılında görev yaparken Şehit olduğunu ve İlçemiz Yeşilköy Mahallesi Talaylar Sokakta ikamet ettiğini, ikamet ettikleri sokağa veya ikamet ettikleri yere yakın Okul veya uygun bir yere Şehit Necati TEL İsminin verilmesini içeren 7. Gündem maddesi ise oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

8. gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden gelen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüklerinin Çalışma Yönetmeliğinin Plan ve Bütçe ile eğitim Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Meclis gündeme aldığı 9. ve son maddesinde kesinleşen meclis kararlarının basın ilan kurumuna tabi gazetelerde resmi ilan fiyat tarifesi üzerinden yayınlatılması meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını temenni etti ve bir sonraki meclis birleşiminin 01 Mart 2022 Salı günü saat 15.00’da yapılmak üzere meclis birleşimini sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.