DOLAR 32,4556 -0.12%
EURO 34,7408 -0.71%
ALTIN 2.437,250,06
BITCOIN %
Hatay
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Normalleşme Adımlarını Tüm Türkiye Desteklemeli

Normalleşme Adımlarını Tüm Türkiye Desteklemeli

ABONE OL
24 Eylül 2022 09:53
Normalleşme Adımlarını Tüm Türkiye Desteklemeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hükümetin Suriye ile normalleşme için atacağı adıma muhalefet partileri de dahil tüm Türkiye’nin destek vermesi gerektiğini belirtti. Savaş Suriye ile normalleşme olması halinde Hatay-Lazkiye arasında feribot seferlerine başlayabileceklerini söyledi.”

EN ÇOK HATAY ETKİLENDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, ulusal bir gazeteye yaptığı açıklamada, Soçi’de gerçekleşen Erdoğan-Putin zirvesi sonrasında Suriye’de başlayan normalleşme adımlarını değerlendirdi. Savaş, “Suriye yaşanan durum Tüm Türkiye’yi sıkıntıya soktu. Ama en çok da Hatay’ı etkiledi. Biz günde 250 TIR’la Basra Körfezi’ne kadar ihracat yapıyorduk. Yaş sebze meyve, hububat, teknolojik ürünler her şeyi ihraç ediyorduk. Şimdi bu ortadan kalktı.” dedi.

GEÇ DE OLSA ATILAN ADIMLAR DOĞRUDUR

Gelişmeleri “Bizim için 12 yıllık bir çıkmaz.” diye değerlendiren Başkan Savaş, “Şu anda bazı gelişmeler olduğunu duyuyoruz. Ben de yakında daha üst seviyelerde temasların olacağını düşünüyorum. Şu anda hükümetimizin ve Suriye Devlet Başkanı ve hükümetinin bu aşamaya gelmesi bizim açımızdan gerçekten çok sevindirici. Geç de olsa atılan adımlar doğrudur. Suriye ile normalleşmeye başta muhalefet olmak üzere tüm Türkiye destek vermeli. Astana Sürecini yürüten ülkeler bu dönemde barışın sağlanmasında çok etkili olabilirler. Normalleşme sağlanırsa adım adım eski günlere döneriz.” diye konuştu. Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.