DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Olimpik Havuzu Olmayan Şehirden, Bölge Şampiyonası’na

Olimpik Havuzu Olmayan Şehirden, Bölge Şampiyonası’na

ABONE OL
11 Mart 2022 17:38
Olimpik Havuzu Olmayan Şehirden, Bölge Şampiyonası’na
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Türkiye Yüzme Federasyonu “11-12 yaş Ulusal Gelişim Projesi İl İçi 1. Vize Yarışmaları” Antakya’da yapıldı.

Sporcular, Türkiye Yüzme Federasyonunun bu yarışlar için belirlediği Bölge ve Türkiye Finali’ne katılım barajlarını en az 3 branş ve mesafeden geçmek için mücadele ettiler.
 İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü’nün 2011 doğumlu sporcularından Aras Yancı; 100 metre Serbestte 1. , 50 metre Sırtüstünde 1., 50 metre Kurbağalamada 1. , 50 metre Serbestte 1. olarak,  Melis Kurt; 100 metre Serbestte 2. , 50 metre Sırtüstünde 2., 50 metre Serbestte 1. olarak  ve Kından ;  50 metre Serbestte 3., 100 metre Kurbağalamada 1., 50 metre Kurbağalamada 2. olarak Gaziantep’te yapılacak olan Bölge müsabakalarına katılamaya hak kazandılar.
 İskenderun’da yüzme ve sutopu faaliyetlerinin Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nun yıkılması ile durduğunu veya yok denecek kadar azaldığını söyleyen İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu “ Şehrimizdeki tek yarı olimpik havuzun yıkılması ile İskenderun yaklaşık iki yıldır havuzsuz kalmıştır. Bizim gibi performans anlamında faaliyet gösteren ve Ulusal müsabakalara sporcu yetiştiren kulüpler bu anlamda ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Sporcularımız iki yıldır olimpik havuz yüzü görmemişlerdir. İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü olarak bizler çalışmalarımızdan vazgeçmedik. Yılmadık,  pes etmedik. Lisanslı sporcu sayımız bu süreçte çok düştü, çoğu sporcumuzu kaybettik. Hayallerinden vazgeçmeyen ve bu sporu bırakmak istemeyen sporcularımızla deniz ve kara antrenmanları yaptık. 12 metrelik küçük özel bir havuzda su antrenmanlarımızı yapmaya çalıştık. Melis, Aras ve Alin hayallerinden vazgeçmeden, tüm imkânsızlıklara rağmen çalışmalardan kopmayan 2011 doğumlu sporcularımızdır. Yüzme yaşantılarına başlamadan havuzsuz kaldılar. Ama pes etmediler. Olimpik havuzu olmayan bir şehirden, katıldıkları ilk resmi müsabakada barajları geçerek bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Bu imkânlar ile bir anlamda zoru başardılar. Şimdiki hedefleri Türkiye Final baraj derecelerini geçmektir.  Sporcularımı ve ailelerimi kutluyor, inşallah daha iyi şartlarda çalışabilme imkanıyla çok daha iyi başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

İskenderun Belediyesi Yarı Olimpik Havuzu yakın bir tarihte açacağını duyurdu. Bu anlamda şehrimizde çok büyük bir eksiği giderecekler. Buna vesile olan  Hatay Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Özel,  İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.  İnşallah bizlerde İskenderun Belediyesi’nin açacağı havuzda çalışabilme imkanı bulabilirsek şehrimizi yüzme ve sutopu anlamında daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışırız. Üstelik sporcularımızın olimpik havuz hasretine son vermiş oluruz. Zira kulübümüz eski havuzda 12 milli sporcu çıkarmış ve 2017 yılında Türkiye şampiyonu olmuştu. Şehrimizin yüzme ve sutopunda ulusal anlamda başarıları için 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren bir kulüp olarak, belediyemiz ile her türlü işbirliğine açık olduğumuzu da belirtmek isteriz. “ diyerek görüşlerini belirtti.  

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.