DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılar Sizi, Kibrinizi, Torpilinizi İstemiyor

Sağlıkçılar Sizi, Kibrinizi, Torpilinizi İstemiyor

ABONE OL
14 Ocak 2023 13:02
Sağlıkçılar Sizi, Kibrinizi, Torpilinizi İstemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Çalışanları Sendikası Dörtyol Devlet Hastanesi önünde son dönemde yapılan memur zamları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın ve sendika üyesi sağlık çalışanları ile birlikte “İş Bırakma ve Basın Açıklaması” yaptı.

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın tarafından yapılan basın açıklamasında;  “Memur ve sağlık camiası bu güne kadar; Sabit Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılmaması, 3600 Ek Gösterge Adaletsizliği, Kreş ve Sosyal tesislerinin olmayışı, Sadaka gibi Düşük Giyim Yardım Ücretleri,Ücretsiz Ulaşım Hakkının olmayışı, Sağlıkta Şiddet Yasasının Etkinsizliği, Sağlık Bakanlığının hem Liyakatsiz Mobbinge sebep olan Sözleşmeli Yöneticilik anlayışı hem de Sağlık Çalışanları arasında ayrıma neden olan adı beyaz kendi kara reform olan adaletsiz teşvik ek ödeme yönetmeliği, Mesleki Görev tanımlarının net yönetmelik sınırları ile çizilmemesi, Sahada çalışan emekçinin artan iş yükünü hafifletecek atama bekleyen ve Görevde Yükselme sınavı ile Ünvan Değişikliğine sebep olacak kadro yetersizliği ve atamaların yapılmaması, Banka Promosyonlarının Kamu bankalarının kazancına sebep olan düşük rakamlara imza atılıp güncellenmesi gibi her anlamda mali ve özlük hak kaybı yaşanmıştır. En büyük mali kaybımız günün ekonomik şartlarına göre düşünülmeyen küçük yüzdelik anlaşmalara imza atılan 6 Dönemdir devam eden toplu sözleşme anlaşmalarıdır.”

%30’LUK ZAM MEMURU AÇLIK SINIRINA İTMEKTEDİR

“Geçmişten günümüze kadar, planladıkları sendikal %2 barajını kabul ettirmek adına da hükümet tarafından gelecek her zam oranını kabul etmişlerdir. Adı yetkili ama kendine etkili Memur sen, Sağlık sen %2 barajı ile üyelerine aylık 190 TL sendika yardımı alacaklarını söyleyerek fiyasko zama sesini çıkarmamış ve sağlık emekçilerinin her ay ortalama 3 Bin TL kaybına sebep olmuştur. Temel insanı ve zaruri ihtiyaçlarımız olan Gıda, giyim, eğitim, ulaşım ve barınma alanında memurun cebinden gider olarak %100’ün üzerinde, her geçen günde bu rakamlara %300-400-500 ekstra zamlar gelirken memur alım gücünün ne kadar düştüğü göz önündedir. Bu son yapılan %30’luk zam memuru yoksulluk sınırının altında bırakıp açlık sınırına itmektedir.”

EMEKÇİNİN TALEPLERİNİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Biz Sağlık Çalışanları Sendikası olarak kamu ve sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda yaşaması ve çalışması gerektiğini, yeniden değerleme oranının % 122, asgari ücret zammının % 54 olduğu ülkemizde memur maaş zammının %30 olmasını kabul etmiyor alkışlamıyoruz talebimiz en az %54 zam oranıdır. Bizler Sağlık Çalışanlarının Sendikası olarak her zaman her koşulda sağlık emekçilerinin hak ve taleplerini alanlarda haykırmaya devam ettik edeceğiz. Bizler Sağlık emekçilerinin yanı başındayken Memur Sen’e bağlı Yetkili Sağlık Sen ne mi yapıyor? Onlar kendi menfaatlerinin, koltuk kapmaların, torpil yapmaların derdindeler. Onlar üyelerinin aidatlarıyla, ballı maaşlar almakta, lüks makam araçlarıyla caka satmaktadırlar. Sahanın sorunlarından uzakta şatafat içinde, makam mevki peşinde koşmakla sendikacılık oynayanlara buradan bir kez daha sesleniyoruz. Artık mobingle, üç kuruş sendika ödeneğiyle sağlık çalışanlarına pranga vuramazsınız. Saha artık sizi de kibrinizi de, torpilinizi de istemiyor. Saha artık her koşulda yanında olan makam derdine düşmeyen, sadece sendikacılık yapan gerçek sendikalara geçiyor.” Dedi.

İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.