DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9590 -0.05%
ALTIN 2.457,810,90
BITCOIN 20864981,08%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>Sandık İlk Kez Seçmenin Önünde</strong>

Sandık İlk Kez Seçmenin Önünde

ABONE OL
14 Nisan 2022 13:41
<strong>Sandık İlk Kez Seçmenin Önünde</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MAZMAN Medya radyolarının canlı yayın konuğu olan Mehmet Alakuş bu seçimde sandığın ilk defa seçmenin önüne geleceğini söyledi.

Gerçekleşecek olan HESOB Başkanlığı seçiminde geçen seçimlere nazaran sandığın ilk defa esnafın önüne geleceğini iddia eden Alakuş; “ 40 yıldır Esnafın önüne sandık gelmiyor, kapalı kapılar ardında tek liste halinde gerçekleşen seçimler oldu, esnafa seçme hakkı dahi verilmedi. Adaylığımı ilan ettikten sonra çeşitli ilçelerimizdeki esnaf vatandaşlarımız bana ulaşarak teşekkür etti, yılardır HESOB tarafından dikkate alınmadıklarını adaylığımı açıkladığım süre zarfı sonrası kendilerinin aranıp hal hatır sorulduğu, şimdi kıymetlendiklerini ve kendisine ilettiklerini aktardı.”

HATAY ESNAFI SAHİPSİZ

Hatay’da ki esnafın sahipsiz bırakıldığını, desteklenmediğini özellikle pandemi döneminde yardım edilmediğini söyleyen Mehmet Alakuş: “ Hatay esnafı sahipsiz bırakıldı, esnafın derdi dinlenmedi ve çözüm yolları aranmadı. Yıllardır devam eden bu sahipsizlik için ben adaylığımı koydum ama sadece Antakya’nın değil Hatay’da ki esnafın başkanı olmak için, kan değişiminin şart, bun göstermek için adaylığımı koydum” dedi.

SEÇİM SÜRECİNE DIŞARIDAN MÜDAHALE VAR

Seçim sürecine dışarıdan müdahaleler olduğunu söyleyen Alakuş: “Adaylığımı açıkladıktan sonra başlayan seçim süreci değişik bir hal aldı, gözle görülür şekilde müdahaleler başladı. Mevcut başkanla boy boy fotoğraflar paylaşılmaya başlandı ve ciddi şekilde siyasi bir müdahale olduğu apaçık belli oldu. Benim dönemimde HESOB’a hiçbir şekilde siyaset karışmayacak karıştırılmayacak” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZ HAZIR

Göreve geldiği andan itibaren gerçekleştireceği projelerinin hazır olduğunu aktaran Alakuş; “Göreve geldiğimiz andan itibaren sırasıyla şu projeleri hayata geçireceğiz.  İlk olarak göreve gelindiğinde tüm odalardan detaylı rapor istenerek mali bilanço oluşturulacak ve tüm sistem kontrol altında tutulacak,  Esnafımızı ulusal ve uluslararası alıcılarla buluşturmak amacıyla tüm esnafları kapsayan büyük bir internet sitesi ve sanal mağaza oluşturulacak, 15 ilçede esnaflarımızla toplantılar yaparak esnafımızın sorunlarını geniş katılımlı toplantılarla yerinde belirleyip çözeceğiz, Gastronomi ve Akdeniz Mutfağı Günleri’nin düzenlenmesi sağlanacak, Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı benzeri organizasyon ile Hatay’ın özgün tanıtımı sağlanacak, esnaflarımızın yurtiçi ve yurtdışı festival ve fuarlara katılımı desteklenecek, Yayladağı sanayi sitesi yapımına ağırlık verilecek. Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi, Galericiler Sitesi, İskenderun Sanayi Sitesi yapımına ağırlık verilecek, Ayrıca Antakya’da yeni adliye civarındaki HESOB arazisine büyük bir plaza inşa ettirerek tüm odaların temsilcilikleri açılacak. Aynı proje ile tüm ilçelerimize sosyal tesis gelirleri ile odaların desteklenmesi, Kalkınma ajansları ile işbirliği halinde olacak, esnafa yönelik projeler geliştirilecek, Eğitime ve meslek çalışanlarının sertifikalandırılarak kayıt dışı istihdamın önüne geçilecek, Bakkal, kırtasiye, çerezcilik gibi meslek dallarının ürünlerinin AVM’lerde satışı yasaklanacak, Kadın esnaf çalışanlarımızın iş hayatına daha etkin katılımı sağlanarak iş portföyü arttırılacak,  Şoför esnafının sorunları ile ilgili çalıştay düzeyinde toplantı ve sonuç odaklı girişimler gerçekleştirilecek, Eşit ve şeffaf yönetim ile oda çalışmaları kamuoyu ve esnafla paylaşılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.