DOLAR 32,2895 -0.16%
EURO 34,8068 -0.05%
ALTIN 2.403,510,43
BITCOIN %
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sinek ve Böcek Sayısı Artıyor

Sinek ve Böcek Sayısı Artıyor

ABONE OL
24 Nisan 2024 14:32
Sinek ve Böcek Sayısı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava sıcaklığının artması ile haşere, sinek ve sürüngen sıkıntısı baş gösterdi. Konteynerlerde sinek ve böcek sayısı artarken, ilaçlama çalışmaların çoğu konteyner kentte hiç yapılmadığı ve yapılan yerlerde ise yetersiz olduğu öne sürüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu enkaz şehir Hatay’da yaklaşık 220 bin kişi, konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle hava sıcaklığının artması ile konteynerlerde haşere, sinek ve sürüngen sorunu ortaya çıktı. Kırsal alandaki konteyner ve çadırlarda sinek ve böcek sayısı artarken, burada yaşayanlar yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürdü.

‘YILANLAR VE FARELER ETRAMIZDA DOLAŞIYOR’

Ailelerini, sevdiklerini, evlerini, işerini, yaşamsal olanak sağlayan eşyalarını yani kısaca herşeyini kaybeden vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, “çadır ardından konteynarda kalmaya devam ediyoruz. Sıcakların başlaması ile çok sayıda yılan, fare, sürüngen hayvan ve sinek gibi haşereler bizleri korkutuyor. Bu kapsamda özellikle çocuklarımız için ilaçlama çalışmaları çok önemli. Yetkililerden destek bekliyoruz. Çalışmalar çok yetersiz ve gelişi güzel yapılıyor. Çoğu yerde yapılmıyor.” Dedi. Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.