DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tepki Çeken Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Tepki Çeken Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

ABONE OL
27 Temmuz 2022 12:45
Tepki Çeken Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan ilçesinde 5 köpek yavrusunun telef edilmiş görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatıldı.

İl jandarma Komutanlığı ekiplerinin, dün sosyal medyada paylaşılan, köpek yavrularının yanmış ve eziyet çektirilmiş halde telef edildiğinin belirtildiği görüntülerle ilgili incelemesi sürüyor.

Görgü tanıklarının ifadesine başvuran ve çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye alan ekipler, olayın şüphelisi ya da şüphelilerini belirlemeye çalışıyor.

OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ta olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise, sosyal medya hesabından, bu vahşeti yapanların asla cezasız kalmayacağını belirterek, “Bu görüntüleri gördükten sonra devletimizin bütün kurumları ile acilen görüşüp gerekli bütün çalışmaları başlattık. Şahsım adına bu insanlık dışı vahşeti yapanları bir kez daha lanetle ve şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Köpek yavrularını telef edilmiş halde bulan Pati Koruyucuları (Paw Guards) İl Temsilcisi İbrahim Göçer, ilçede 2 aydır 70 sahipsiz hayvana gönüllü olarak baktığını söyledi.

Onlara her gün yiyecek ve içecek götürdüğünü anlatan Göçer, “Alaybeyli Mahalle Mezarlığı civarında her gün yemek ve su götürdüğüm 12 yavru köpek vardı. Yaklaşık 1 aydır bu hayvanların bakımını yapıyordum. Bölgeye köpeklere yiyecek vermek için gittiğimde 5 köpeğin çeşitli şekilde canice öldürüldüğünü gördüm. Yetkililere haber verdim. İnşallah bu işin sorumluları bir an önce yakalanır.” dedi.

Göçer, ilçede yer verilmesi halinde hayvanseverler olarak “Pati Köy” kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kırıkhan ilçesinde, dün 5 köpek yavrusunun telef edilmiş görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatılmıştı. İl jandarma Komutanlığı ekipleri, Alaybeyli Mahallesi’nde yaşandığı belirlenen olayla ilgili görgü tanıklarının ifadesine başvurmuş, çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye almıştı. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.