DOLAR 32,5760 0.27%
EURO 35,0008 0.06%
ALTIN 2.459,180,96
BITCOIN 20983651,41%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMALIDIR

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMALIDIR

ABONE OL
25 Mayıs 2022 15:30
YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMALIDIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların sorularına cevap verilemeyen ve belirsizliğini koruyan Millet Bahçesi Projesi gündemdeki yerini koruyor. Proje hakkında bilgi alamayan ve yetkili bulamayan vatandaşlar son olarak

Projesi’nin Ayşe Fitnat Hanım Caddesi güzergâhında olan kısmında yükselen duvar ve korkuluklara anlam veremedi.

BELEN’DE YAPILAN ALAN ÖRNEK OLMALI

Millet bahçesi projesinin halkı doğa ile buluşturmak, aktif yaşam ve sosyalleşme gereksinimlerin karşılanması, gerektiğinde afet toplanma alanları olarak da kullanılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirildiğini hatırlatan vatandaşlar, yıllar önce duvarları kaldırılan Maksim parkının ve Belen İlçesinde yapılan yeşil park alanının buna örnek olması gerektiğini belirttiler.

PROJE BİZLERİ TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI

Mahalle sakinleri: “Projenin amacının daha yeşil bir Antakya yaratmak olduğunu belirten vatandaşlar, “Beton yapıların, duvarların yapılması durdurulmalıdır. Korkuluklar çıkarılmalıdır. Proje’nin yüksek duvar ve korkuluklarla çevrilmesine mahalle sakinleri olarak karşı geliyoruz. Adeta Açık Hava Cezaevi’ni andıran proje bizleri tedirgin etmeye başladı.”

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Yapım aşaması devam eden Millet Bahçesi Projesi’nde Ayşe Fitnat Hanım Caddesi güzergâhı kısmında vatandaş girişinin olmasını isteyen mahalle sakinleri, projenin başlamasıyla birlikte yetkililerle görüşülerek mevcut projenin iptal edilmesini, ihata duvarının yüksekliği ile ve korkulukların bulunmasının adeta cezaevini andırdığını söylemiş, yetkililerden konuyla ilgili açıklama beklediklerini ifade etmişlerdi. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.