Hatay Valisi Mustafa Masatlı, deprem sonrası yeniden yapılanma süreci ve ulaşım sorunlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şehir genelinde yürütülen çalışmaların hız kazandığını belirten Masatlı, Hatay için kararlılık mesajı verdi.

“Yokuşu Çıktık, İnişe Geçtik”

Vali Masatlı, Hatay’daki toparlanma sürecinin kritik eşiği geçtiğini ifade ederek, “Yokuşu çıktık, artık inişe geçtik. Hiçbir vatandaşımızın eksiği kalmayana kadar sahadayız” dedi. Açıklamalarıyla hem sürecin hızlandığını hem de devletin sahadaki varlığının sürdüğünü vurguladı.

Ulaşım Sorunlarına Müdahale

Özellikle Antakya ve Defne ilçelerinde yaşanan trafik yoğunluğu ve yol sorunlarına değinen Masatlı, mevcut sıkıntıların farkında olduklarını söyledi. Yol yıpranmalarının büyük ölçüde ağır iş makineleri ve olumsuz hava koşullarından kaynaklandığını belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile koordineli çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Masatlı, sinyalizasyon sistemlerinin iyileştirilmesi ve kapalı yolların açılmasıyla trafik yükünün kısa sürede yüzde 50 oranında azalacağını ifade etti.

İncirlik’te Siren Sesleri: MSB'den Açıklama!
İncirlik’te Siren Sesleri: MSB'den Açıklama!
İçeriği Görüntüle

“Sorumluluk Yerel Yönetimlerde”

Vali Masatlı, ulaşım altyapısında ana sorumluluğun yerel yönetimlerde olduğunu hatırlatarak, merkezi idarenin ise her türlü desteği verdiğini belirtti. Bu kapsamda kurumlar arası koordinasyonun artırıldığına dikkat çekti.

Gece Gündüz Devam Eden İnşa Süreci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatlarla, kentteki inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Masatlı, projelerin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini söyledi.

Muhabir: Hasan Sarp