Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Mağaracık Mahallesi, acele kamulaştırma kararlarının ardından bir kez daha güne gerilimle uyandı. Mahkeme süreçleri devam ederken, bazı parsellerde “yürütmeyi durdurma” talepleri reddedilen vatandaşların arazilerine, henüz itiraz süreci tamamlanmadan sabahın erken saatlerinde jandarma eşliğinde girilmeye başlandı.
VATANDAŞIN İTİRAZ HAKKI REDDEDİLDİ!
Edinilen bilgilere göre, mahkeme “yürütmeyi durdurma” kararı vermemiş olsa da bu kararlar henüz kesinleşmeden ve Danıştay yolu açıkken bazı arazilere müdahale edildi. Bölge halkı, hukuki sürecin tamamlanmasını beklemeden yapılan bu müdahaleyi “adaletin askıya alınması” olarak nitelendiriyor.
EKİPLER ARAZİLERE GİRİŞ YAPTI
Sabah saat 06.00 sularında Mağaracık’a giren ekipler, jandarma personeli eşliğinde iş makineleriyle arazilere yöneldi. Arazilerinin başında bekleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.
“BİZİ ASKERİMİZLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİN”
Tepkili vatandaşlar, kameralar önünde şu sözlerle isyan etti:
“Bu ülkenin evladıyız biz. Askerimizi karşımıza diken anlayışı kabul etmiyoruz.Adalet istiyoruz. Arazilerimizi vermeyeceğiz.” Dediler.
Bazı vatandaşların gözyaşları içinde, ellerinde tapularla jandarmalara “Bu toprak bizim!” diyerek seslendiği görüldü.
“DİRENİŞİMİZ SÜRÜYOR”
Mahalle sakinleri, acele kamulaştırma gerekçesiyle yapılan uygulamaların anayasaya ve temel mülkiyet hakkına aykırı olduğunu belirterek direnişlerini sürdüreceklerini açıkladı.




