Elazığ’da görev yaptığı sırada şehit olan Özel Harekat Polisi Murat Bulkan’ın kızı Edanur Bulkan, babasının izinden giderek özel harekat polisi oldu. Hatay’da Polis Haftası kapsamında düzenlenen programda duygusal anlar yaşanırken, Hatay Valisi Mustafa Masatlı genç polisi tebrik ederek Türk bayrağı takdim etti.

Polis Haftası’nda anlamlı buluşma

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, polis teşkilatının fedakarlığı ve kamu güvenliğindeki rolü bir kez daha vurgulandı.

Ziyaret sırasında, Elazığ’da görevliyken intikal eğitimi sırasında rahatsızlanarak şehit olan Özel Harekat Polisi Murat Bulkan’ın kızı Edanur Bulkan da dikkat çeken isimlerden biri oldu. Aynı üniformayı giyerek görev yapan Edanur Bulkan’a Vali Masatlı tarafından Türk bayrağı hediye edildi.

Vali̇ (1)-20

“Babasının emanetini taşıyor”

Vali Mustafa Masatlı, polis teşkilatının yalnızca güvenliği sağlamakla kalmadığını, afet ve kriz dönemlerinde de milletin yanında olduğunu belirtti. Özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında emniyet teşkilatının ortaya koyduğu özverili çalışmalara dikkat çeken Masatlı, tüm polislerin Polis Günü’nü kutladı.

“Şehit polis memurumuz Murat kardeşimizin kızı Edanur, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde polis olarak görev yapmakta. Babasının vatan sevgisini, millet aşkını, bayrak sevdasını kendisi teslim aldı ve bundan sonra da devam ettirecek.”

Antalya'da otizmli bireylere yönelik mahremiyet eğitimi düzenlendi
Antalya'da otizmli bireylere yönelik mahremiyet eğitimi düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Masatlı, açıklamasında şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere de şükran duyduklarını ifade etti.

Hemşirelikten özel harekata

Babasından kalan emanetin peşinden yürüdüğünü söyleyen Edanur Bulkan ise polislik mesleğinin kendisi için sadece bir görev değil, aynı zamanda büyük bir anlam taşıdığını dile getirdi. Hemşirelik mezunu olduğunu belirten Bulkan, babasının şehadetinin ardından polislik mesleğine farklı bir gözle bakmaya başladığını söyledi.

Edanur Bulkan, babasının hatırasını yaşatmak istediğini belirterek, bu yolda gururla ilerlediğini ifade etti. Mesleğini onurlu ve kutsal bir görev olarak gördüğünü söyleyen Bulkan’ın sözleri, törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Vali̇ (2)-13

Şehit emanetiyle aynı safta

Polis Haftası’nda yaşanan bu anlamlı buluşma, hem şehit ailelerinin fedakarlığını hem de vatan hizmetinin kuşaktan kuşağa aktarılan güçlü yönünü bir kez daha ortaya koydu. Edanur Bulkan’ın özel harekat polisi olarak görev yapması, törene katılanlar tarafından takdirle karşılandı.

Muhabir: Hasan Sarp