DOLAR 32,4195 -0.02%
EURO 34,8276 -0.08%
ALTIN 2.433,79-0,04
BITCOIN 20810031,25%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LÜTFÜ SAVAŞ HAYIR’LI BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIR

LÜTFÜ SAVAŞ HAYIR’LI BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIR

ABONE OL
14 Nisan 2017 02:43
LÜTFÜ SAVAŞ HAYIR’LI BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Mazman Medya’nın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş, Mithat Öztürk’ün sunduğu ‘Günışığı Gündem’ programında, “Aylardır hayırlı işler yapıyoruz. Neler yaptığımızı hemşerilerimiz gayet iyi biliyor. Aklı olan herkes Hayır’lı bir gelecek için çalışır. Lütfü savaş kavga için gelmedi, huzur için geldi” dedi.

HATAY’I TEMSİLEN CUMHURBAŞKANI KARŞILAMAK GÖREVİMDİR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Mazman Medya’nın canlı yayın konuğu oldu. Referandum ve Cumhurbaşkanı karşılanmasıyla ilgili sorulara cevap veren Savaş, “Biz haktan, halktan yanayız. Ne düşünüyor ve ne yapıyorsak hesabını hemşerilerimize çok rahat verebiliriz. Bu ülke bir cumhurbaşkanı seçmiş biz veya başkaları oy vermeye bilir ama seçilmiş bir cumhurbaşkanına saygı göstermek örf ve adetlerimizde vardır. Şehrimize cumhurbaşkanı geldi karşılamak ahlakımız ve Hatay halkının saygıdeğer yapısını en üst seviyede olduğunun göstergesidir. Ben doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Hatay’a gelen herhangi bir heyet olsun başbakan veya yabancı heyetler ben yine karşılayıp misafir ederim. Bu ülkeye hizmet ediyoruz. Siyaseten rekabet halinde olabiliriz ama devlet adamıyız yanlış bir adım atmamız doğru olmazdı. Yapımızda hoşgörü vardır bunu bütün dünyaya örnek göstermiş bir şehirdir Hatay, bu düşüncelerle Hatay’ı en iyi şekilde temsil etmek benim görevimdir. Cumhurbaşkanı ile Hatay’daki ekonomik tablo ve mültecilerin biz getirmiş olduğu sorunları görüştük. Devletin en büyük yetkilisiyle bunları konuşmam çok doğaldır. Hatay halkı için bunu yapmam gerekiyor. Başbakan ile de aynı konuları görüştük. Özellikle ekonomik sorunların üzerinde yoğunlaştık.

Devletimizin teamülleri gereği büyükşehir başkanı olarak cumhurbaşkanını karşıladık ağırladık ve uğurladık. Bir takım sorunları değerlendirdik. Bu durum çok doğaldır” diye konuştu.

CEHALET VE ÖNYARGIYLA SAVAŞMAMIZ GEREKİYOR

Başkan savaş: “Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 5 milyon avrosu hibe, 27 milyon avrosu kredi olmak üzere hizmet için talep edilen finansman AKP Grubu tarafından reddedildi. Ben açıkçası hizmet için talep ettiğimiz finansmanın reddedilmesine şaşırmadım. Benim çok şükür hemşerilerimin yüzüne alnımın akıyla bakma konusunda içim çok rahat. Belediyeleri AKP’de olan Yayladağı’nın, Altınözü’nün, Reyhanlı’nın, Kırıkhan’ın, Hassa’nın, Belen’in, Antakya’nın, Erzin’in nasıl ki içme suyu, kanalizasyon, altyapı ve üstyapı hizmetlerini gerçekleştiriyorsak, son meclis toplantımızda Arsuz’a, Samandağ’a ve Dörtyol’a hizmet için finansman alma talebinde bulunduk ancak AKP Grubu bunu reddetti. Bunun hiçbir izahı yok. Ben hiçbir konuya önyargıyla, oy verdi vermedi şeklinde yaklaşmadım. Cehalet ve önyargıyla savaşmamız gerekiyor. En çok ve en acil hizmet bekleyen yerlere hizmet götürdük. Parti ayrımı yapmadık. Hatay’ın her bölgesine ulaşmaya çalıştık. Ekiplerimize de bu talimatı verdik. Dedik ya cehalet ve zihniyet çok önemlidir” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.