DOLAR 32,4896 0.04%
EURO 34,8147 -0.14%
ALTIN 2.427,93-0,28
BITCOIN 20662611,31%
Hatay
17°

KAPALI

12:37

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Havamız Kirden GEÇİLMİYOR!

Havamız Kirden GEÇİLMİYOR!

ABONE OL
30 Aralık 2021 11:29
Havamız Kirden GEÇİLMİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da kış soğukları kendisini göstermesiyle birlikte doğalgaz kullanımı olmayan bölgelerde hava kirliliği de baş gösterdi. Özellikle akşam saatlerinde kırsal mahallelerde oluşan duman bulutları yüzünden göz gözü görmezken, vatandaşlar nefes almakta zorlanıyor.

HATALI YAKACAK VE DENETİMSİZLİK ETKİYİ ARTTIRIYOR

Hatalı yakacak kullanımı ve denetimsizlik yüzünden kirliliğin had safhaya ulaştığını belirten vatandaşlar, “Soluduğumuz hava hastalık saçıyor” dediler. Hava kirliliğinin özellikle ilçeleri Antakya ve Defne’yi sardığını ifade eden vatandaşlar, soğukların gelmesiyle birlikte hava kirliliğinin korkutucu boyutlara ulaştığını ifade ettiler.

DOĞALGAZIN YAYGIN OLMADIĞI MAHALLELERDE DUMAN YÜKSELİYOR

Vatandaşlar, doğalgaz kullanımının olmadığı bölgelerde hava kirliliğinin had safhada olduğuna dikkati çekerek, bu bölgelerde denetimlerin sıklaştırılması, ucuz ve hatalı kömür yakanların uyarılması gerektiğinin altını çizdiler. Doğalgaz kullanımı olmayan bölgelerde hava kirliliği ile birlikte sağlık sorunlarının da baş göstereceğini belirten vatandaşlar, “Kömürün hatalı yakılması, bacaların zamanında temizlenmemesi, filtre kullanılmaması, denetimlerin yetersizliği sorunun ana kaynağını oluşturuyor. Hava kirliliğinin önlenmesi için tüm sorumlular görevlerini eksiksiz yapmalı gerekmektedir. Temiz hava yerine hastalık solunuyor” diye uyarıda bulundular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.