KIRKLARELI (AA) - Kış aylarını Afrika'nın sıcak bölgelerinde geçiren leylekler, baharın gelmesiyle birlikte Balkanlar ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki üreme alanlarına doğru göç yolculuğuna çıktı.

Türkiye üzerinden geçen göç rotasını kullanan leylekler, Trakya'da kısa süreli konaklayarak yolculuklarını sürdürüyor.

Göç yolundaki leylekler Kırklareli'nin Vize ilçesi yakınlarındaki tarım alanına indi.

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti
YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Onlarca leylek, ayçiçeği ekili tarlalarda dinlenip beslendi. Toplu halde görülen leylekler, köy sakinlerinin de ilgisini çekti.

Çavuşköy Muhtarı Faruk Özköse, AA muhabirine, havaların ısınmasıyla göç yolundaki leyleklerin son bir haftadır zaman zaman köylerinde mola verdiğini söyledi.

Her gün binlerce leyleğin köyün üzerinden geçtiğini belirten Özköse, baharın gelişini leyleklerin göçünden anladıklarını kaydetti.


Muhabir: Özgün Tiran

Kaynak: AA