DOLAR 32,4273 -0.05%
EURO 34,9474 0.33%
ALTIN 2.439,390,04
BITCOIN %
Hatay
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altınözü’nde Zahter Hasadı Başladı

Altınözü’nde Zahter Hasadı Başladı

ABONE OL
3 Nisan 2024 11:04
Altınözü’nde Zahter Hasadı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınözü ilçesi Koz Kalesi dağlık bölgesinde kendiliğinden yetişen şifa deposu zahterlerin tohumlarını alarak bahçelerinde yetiştirmeleri sonucunda alabildiğince zahter bahçesine dönüşen bölgeyi Türkiye’nin zahter deposu haline getiren çiftçiler Ağustos ayına kadar yoğun tempoda çalışacaklar.

Zahter sezonuna hızlı bir giriş yaptıklarını ifade eden Koz Kalesi mahallesinin çiftçileri açıklamalarında :“Yeni sezon zahter hasadımıza başlamış bulunuyoruz. Zahteri aile bireyleri ve Günlük Yevmiyeciler ile topluyoruz. Büyük emekler ile ürettiğimiz zahterimizi Nisan ayı ile Ağustos ayına kadar toplayabiliyoruz. Zahterimizin tüccarların bizlerden topladığı fiyatlardan daha da fazla edeceğini düşünüyoruz. Çünkü bu şifa deposu Türkiye’nin her yerinden biliniyor ve her yere de gönderiliyor. Yetkililerden isteğimiz bölgemizin bu muhteşem ürününe sahip çıkılması, kooperatif kurulması ve ürünümüzün değerinde satılmasıdır. Köyümüzün hepsinin geçim kaynağı zahterdir. Biz günlük olarak 60 kilogram civarında toplayabiliyoruz ama Ramazan ayı dolayısıyla tam performans olmadığından haliyle günlük kapasitemizden daha az toplayabiliyoruz. Herkes için bereketli bir sezon olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandılar. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.