DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2054611-0,96%
Hatay
18°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Kadın Kooperatifi Ödülü Altınözü’ne

Türkiye’nin Kadın Kooperatifi Ödülü Altınözü’ne

ABONE OL
3 Mart 2024 12:28
Türkiye’nin Kadın Kooperatifi Ödülü Altınözü’ne
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın zeytin diyarı Atınözü’nde kadınların el emeği göz nuru ürünleri Türkiye’ye tanıttığı Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Kooperatifi (HAZEK), Türkiye’nin Kadın Kooperatifi ödülüne layık görüldü.

Garanti BBVA’nın, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda Beş kategorinin birincileri açıklandı. Dereceye giren girişimcilere ödülleri törenle takdim edildi.

Yarışmada, DG Geri Kazanım’ın kurucusu Nagihan Yılmaz, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi”, Bilge Can, Anatolian Craft girişimiyle “Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi”, Seyyare Sungur, Fındık Ocağı girişimiyle “Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” oldu.

Şevin Ballıktaş, Usersdot girişimiyle “Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi” seçilirken, bu yıl ödül kategorisine eklenen “Türkiye’nin Kadın Kooperatifi” ödülünü ise Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Kooperatifi (HAZEK) adına Leyla Ayvazoğlu aldı.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kadın ve erkeğin tamamen eşit olduğu, kadınların da iş hayatının parçası olduğu bir dünyada sürdürülebilir kalkınmadan bahsedilebileceğini belirtirken, son yıllarda kadınların girişimci olmasını teşvik eden ve kadın girişimciliğini destekleyen çok değerli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu da, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın 103 başvuru ile başladığı ilk senesinden, bugün binlerce başvuruya ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve böylesi bir oluşumun paydaşı olmaktan onur duyduklarını anlattı. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.