DOLAR 32,3665 0.14%
EURO 34,9992 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Hüzmeli’den ‘Eylem’ Açıklaması

Başkan Hüzmeli’den ‘Eylem’ Açıklaması

ABONE OL
9 Eylül 2022 12:30
Başkan Hüzmeli’den ‘Eylem’ Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avukatlar iş bırakmaya hazırlanıyor Türkiye Barolar Birliği, 81 ilin barosuyla ortak karar alarak CMK ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle eylem kararı aldı. DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Avukat Nidal Hüzmeli, yaşanan süreci değerlendirdi ve avukatların içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.

“YARGI NEDENİYLE AVUKATLARIN SAYGINLIĞI SİLİNDİ”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Defne İlçe Başkanı Avukat Nidal Hüzmeli, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve avukatların sorunlarına değindi. Hüzmeli, “Devletin bu konuda uyguladığı politika nedeniyle mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız başta olmak üzere pek çok avukat bu durumdan mağdur. Nedenine gelince en iyi ihtimalle 2 yıl süren bir yargı sürecinde akaryakıt, kırtasiye gibi giderleriniz oluyor ve neticede devlet size asgari ücret tarifesinin altında bir bedel ödüyor. Bu süreçte yapılan tüm harcamalar avukatın cebinden çıkıyor. Hesapladığımızda bir dosyadan avukatın kazancı olmuyor. Mesleğe yeni başlamış avukatlar ise kolay bir şekilde dosya alamıyor” dedi.

Yargı nedeniyle avukatların zor durumda olduğunu vurgulayan Hüzmeli, “Hukuk devletinde yasalar uygulanmadır ancak bizim ülkemizde ilk olarak yargı tarafında bu yasalar göz ardı ediliyor. Maalesef yargının içinde de yolsuzluklar var. Bir takım dosyalar özellikle yandaş avukatlara veriliyor. Dışarıdan dosya aldığımız zaman ise müvekkillerimizden ödeme almakta zorlandığımız oluyor. Bizler aldığımız dosyaları vergilendirmek ve faturalandırmakla mükellefiz. Ödemeyi alamadığımız için bu tarz masrafların hepsi cebimizden çıkıyor. Zaten yargı nedeniyle avukata eskiden olduğu gibi güven yok. Emeğimiz hiçe sayılıyor. Ülke genelinde avukatların meslek saygınlıkları silinmiş vaziyette” sözlerini kaydetti.

“İHMALKÂRLIK SÖZ KONUSU”

Adalet Bakanlığı’nın yetersiz kaldığını öne süren Hüzmeli, “Ortada bir ihmalkârlık söz konusu. Bizler savunma makamı olarak direnç kıracak şekilde direniş göstermeyi seven meslek grubu değiliz. Bugüne kadar gösteri ve yürüyüş gibi anayasal haklarımızı kullandık ama kendi meslek grubuma bir eleştiri yapmam gerekirse yeterince tepkimizi gösteremedik. Maalesef yargının içinde bulunduğu durum itibariyle insanımız da ses çıkarmaya korkar oldu. Vatandaş, ‘Aman başım yanmasın’ düşüncesiyle hareket etmek zorunda kalıyor, kimse sesini çıkaramıyor. Türkiye, AİHM’de yargılanan ülkeler arasında Rusya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Ülkemizde en fazla suç oranı ise düşünce özgürlüğünde bulunuyor. Bu da içinde bulunduğumuz durumu fazlasıyla gözler önüne seriyor” diyerek sözlerini noktaladı. İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.