DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,400,11
BITCOIN 21044440,57%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Favvar Deresi Yardım Bekliyor

Favvar Deresi Yardım Bekliyor

ABONE OL
8 Ağustos 2022 11:30
Favvar Deresi Yardım Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular mevkiinde bulunan “Favvar deresi” mahallede yaşayan, vatandaşları ve iş yerlerini rahatsız ediyor.

VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİLİ

Aşağıokçular Mahallesi sınırları içerisinde bulunan dere bakım yapılamaması nedeniyle kötü bir hal aldı. Konuyla ilgili yazılı olarak resmi mercilere başvuru yaptıklarını ifade eden vatandaşlar resmi makamlardan ise bir dönüş alamadıklarını ifade ederken: “Bizler resmi makamlara dilekçelerimizi sunduk. Resmi mercilerde gelip incelemede bulundular. Ama sonrasında ne bir gelen oldu, nede derede çalışmalar yapıldı.” Dediler.

Favvar Deresine atık suların döküldüğünü de iddia eden mahalle sakinleri, “Bizler dereyle ilgili şikâyetlerimizi dile getirirken Favvar deresine atık sularında döküldüğünü de öğrendik. Bizler bu kokuyu çekmek istemiyoruz. 2022 yılında hala 50 sene öncesi gibi kötü kokulara maruz kalıyoruz” açıklamasında bulundular.

BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULUNSUN BIKTIK!

Derenin kurumasından ve dere yatağının balçık tutmasından dolayı sivrisinek sürülerinin evlerine girdiğini aktaran mahalle sakinleri, “Yaz aylarındayız. Bu sıcaklarda evimizin penceresini balonumuzun kapısını açıp oturmak istiyoruz. Ama derenin üzerindeki balçıktan dolayı evlerimiz sivrisinek doluyor. Kapımızı penceremizi açamaz olduk” ifadelerine yer verdiler. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.