DOLAR 32,2080 0.01%
EURO 35,0554 0.11%
ALTIN 2.526,581,05
BITCOIN %
Hatay
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Masatlı, Defne İlçesi Muhtarlarıyla Görüştü

Vali Masatlı, Defne İlçesi Muhtarlarıyla Görüştü

ABONE OL
11 Eylül 2023 11:18
Vali Masatlı, Defne İlçesi Muhtarlarıyla Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, Defne ilçesi mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

6 ve 20 Şubat depremlerinin yıkımının çok büyük olduğunu ve en fazla yıkıma uğrattığı ilçelerden birinin de Defne olması nedeniyle bu yıkımın yaralarının sarılması için Valilik öncülüğünde belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşlar ile muhtarların çalışmalarıyla bugüne kadar  ilçe geneli neler yapıldığı, nelerin yapılıyor olduğu ve nelerin yapılacağı, toplantının ana gündemini oluşturdu.

ESKİ HATAY’IMIZA HEP BİRLİKTE KAVUŞACAĞIZ İNŞALLAH

Vali Masatlı, “Yüzyılın afetini yaşadığımız depremin yıkım gücünün gerek maddi gerekse manevi bakımdan çok büyük olduğunu, dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: Depremin ilk günlerinden beri Hatay’dayım. Koordinatör Vali olarak geldim ve felaketin tüm boyutlarına burada şahit oldum ve vatandaşlarımızla birlikte bu acıyı yaşadık. Valiliğimize bağlı tüm birimlerdeki arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden bir gayretin içerisine girdik. Evet, yorucu ama yaraları sarmak adına ulvi bir gayretin içerisinde olduğumuzu biliyorduk. 6 Şubat’tan bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliğinde Devletimizin tüm birimleri harekete geçerek ve tüm imkanları seferber edilerek aciliyet gerektiren her konuda, milletimizle el ele vererek ivedilikle adımları attık ve atmaya da devam ediyoruz. Yine depremin ilk gününden bugüne Sayın Cumhurbaşkanımızın her daim özel gündeminde olmuştur, Hatay’ımız. Şehrimiz için hazırlanan projeleri ve yapılan tüm çalışmaları, bizzat kendileri yakinen takip ederek bizlerden desteklerini esirgemedikleri için motivasyonumuzu artırmaktadırlar. Her zorluğu böyle aştık, bu günleri de böyle aşacağız. Biz Devletimizle ve vatandaşlarımızla büyük ve asil bir milletin fertleriyiz.

Daha sonra 26 Haziran Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin takdir ve tensipleriyle de Medeniyetler Şehri Hatay’ımıza Vali olarak atandım. Bu benim için büyük bir onurdur. Bu şehrin ayağa kalkmasında üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyim. Göreve gelir gelmez, Valiliğimize bağlı bütün kurumları göreve çağırarak tam bir koordine içerisinde çalışmaları başlattık.

Bu süre zarfında 160 konteyner kentimizi vatandaşlarımızın hizmetine açarak onları daha güvenli barınma alanlarında misafir etmeye başladık. Halihazırda da 51 konteyner kentimizin inşaatı devam etmekte olup 10 gün içerisinde de 13 konteyner kentimizi teslim alarak hizmete açacağız.

Depremde zarar gören işini ve iş yerini  kaybeden vatandaşlarımızın, tekrar ekonomik hayata dahil olabilmelerini ağlamak için şehrimizin farklı noktalarında, geçici prefabrik iş yerleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunu önemsiyoruz, çünkü bir şehrin kalbinin attığı mekânlardır çarşılar.

Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını, eksiksiz karşılamaya devam ediyoruz. Örneğin, ilimiz genelinde günlük 30 tır su dağıtımı yapıyoruz. 

Şehrimizi bir an önce ayağa kaldıralım diye, mevcut personelimize destek amaçlı, İŞKUR’dan 12.500 işçi aldık. Böylelikle hem sahadaki çalışmaları hızlandırmış hem de istihdam sağlayarak insanımızın motivasyonunu artırmış olduk.

Yeni eğitim-öğretim yılı nasip olursa başlamış olacak. İlimiz genelinde 1.405 okulumuz var. Hasarsız ve az hasarlı okulumuzun toplam sayısı ise 1.005.

Gerekli tüm tadilatları yapılarak bu okullarımız eğitim-öğretime hazır hale getirildi. Bunlara ek olarak Devlet yatırımları kapsamında, PİKTES kapsamında ve hayırseverlerimizce yaptırılacak okullarımızı da bu sayıya eklediğimizde derslik sorunu çok büyük ölçüde giderilmiş olacak. Şu ana kadar Valiliğimiz, Defne ilçemizdeki Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesinde hizmet vermektedir. İnşallah, pazartesiden itibaren tamamlanan yeni binamızda hizmet vermeye devam edeceğiz. İlimizde kayıtlı 313.960 öğrencimize 25.916 öğretmenimiz eğitim verecektir.

Depremde hasar alan Defne ve Antakya Kaymakamlıklarımızın binası da yaklaşık bir aya kadar hazır olacak.

Tüm bunlar, seferberlik ruhuyla kısa zamanda gelinen önemli noktadır. Eş zamanlı olarak kadim şehrimizi, tüm detaylarıyla ayağa kaldırmamız, hepimizin sorumluluğu dahilindedir. Durmadan fedakârca çalışacağız. Vatanımıza hizmetin gereği budur. Devletimizin öncülüğünde; Valiliğimizin tüm birimleri, muhtarlıklarımız, belediyelerimiz, STK, oda ve derneklerimizle sürekli koordine olup şehrimize hizmeti, önceliğimiz kabul etmeliyiz. o eski Hatay’ımıza hep birlikte kavuşacağız inşallah.” Dedi.

Valimizin konuşmalarından sonra muhtarlarımız, tek tek söz alarak sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi. Diğer katılımcılar da sorumlulukları dahilindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP