DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Hatay
10°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Defne’de Konteyner Krizi

Defne’de Konteyner Krizi

ABONE OL
18 Mart 2024 15:06
Defne’de Konteyner Krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne ilçesine bağlı konteyner kentlerin birçoğunda yaşanan sıkıntıların giderilmemesi ve vatandaşların sesine kulak tıkanması, farklı yorumlanmaya başladı. Defneli vatandaşlar koordinatör kaymakam beyin kendilerini görmezden geldiğini belirtmekten ve artık haykırmaktan bıktıklarını ifade ederek, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya seslenerek, Defne ilçesinde kurulan konteyner kentler için inceleme başlatmasını istedi.

BİR KONTEYNERDE 7-8 KİŞİ YAŞIYOR

Konteyner kentlere yerleştirilmelerde ikamet dışı girişlerin yapıldığını iddia eden vatandaşlar, 7-8 kişi yaşayan ailelerin hak sahipliği mağduriyeti nedeniyle ikinci bir konteynerde kalmalarına müsaade edilmediğini de belirttiler.

“DEFNEDEKİ KONTEYNERLAR SIKINTILI ALGISI YARATILIYOR!”

Konteynerde ne kadar kalacağını bile bilmeyen vatandaşlar gidecek yeri yokken bu şekilde yapılan bir muameleyi hak etmediklerini belirterek defnedeki konteyner kentlerin sıkıntılı olduğu konusunda bir algı yaratıldığını ama asıl sorunun yönetimlerde olduğunu söylediler.

ENGELLİ KIZI OLAN AİLE 2 AYDIR KONTEYNER BEKLİYOR Defne kaymakamlığına giderek 5-6 ay önce İsveç çadırı talebinde bulunan Defneli vatandaşın talebi yerine getirilmedi. %100 engelli olan kızının bu hafta içerisinde beyin ameliyatı olacağını belirten vatandaş, “2 ay önce kaymakamlığa giderek bu sefer bireysel konteyner başvurusunda bulunduk.  Kaymakamlıktan verilen yanıt ise evimizin az hasarlı olduğu için bireysel konteynerlerden sorumlu koordinasyon kaymakamının kesin talimatı var az hasarlı evlerden gelen talepler en sona kalacak” bilgisi söylendiğini diyen vatandaş. “Kızım için istedim. Kızım beyin ameliyatı olacak. Maddi olanaksızlıklar yüzünden evimize güçlendirme yapamadık. Yaşadığımız korku ardından içeri girip banyosunu ve temel ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Deprem yüzünden onu eve geçiremiyoruz. Başka yerlerde kalıyoruz. Çadırımız yaz mevsiminde yasak olması sebebiyle kaldırıldı ve sonrasında öylece ortada kaldık. Kimse ilgilenmiyor. Kime gideceğimizi bilemedim. Zamanla yarışıyoruz.” Dedi. Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.